Ingredients
-
2 vinete medii
-
200 g miez de nuca
-
samburii de la jumatate de rodie
-
o mana de frunze de patrunjel sau coriandru
-
cateva frunze de menta (optional)
-
2 catei de usturoi
-
1 ardei iute (sau jumatate, dupa gust)
-
2 linguri de ulei de masline
-
zeama de la o lamaie
-
sare
-
piper
Instructiuni
Ideal este sa folositi vinete mai subtiri si mai lungi, pentru ca feliile sa fie mai usor de rulat.
Etape
1
Gata
|
Preincalziti cuptorul la 180° C (treapta 4 la cuptorul cu gaz - temperatura moderata). Intindeti nucile intr-o tava de copt. Coaceti nucile timp de 5–10 minutes pana devin aurii. Lasati nucile sa se raceasca apoi le frecati intre palme pentru a indeparta coaja subtire. |
2
Gata
|
|
3
Gata
|
Cat timp lasati vinetele cu sare, pregatiti umplutura. |
4
Gata
|
|
5
Gata
|
2 Comments Hide Comments
Azi o doamna din Georgia a servit la sfarsitul sujbei aceste delicioase rulouri de vinete cu nuca….condimentate cu coriandru , busuioc si menta ! DELICOASE !!!
Sunt delicioase. Merita incercate.