Rulouri de vinete umplute cu crema de nuci – reteta Georgiana

Rulouri de vinete umplute cu crema de nuci – reteta Georgiana

Ingrediente

Portii
2 vinete medii
200 g miez de nuca
samburii de la jumatate de rodie
o mana de frunze de patrunjel sau coriandru
cateva frunze de menta (optional)
2 catei de usturoi
1 ardei iute (sau jumatate, dupa gust)
2 linguri de ulei de masline
zeama de la o lamaie
sare
piper

O reteta care combina aroma nucilor prajite cu gustul usor afumat al vinetelor la gratar

  • 45 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

Ideal este sa folositi vinete mai subtiri si mai lungi, pentru ca feliile sa fie mai usor de rulat.

1
Gata

Preincalziti cuptorul la 180° C (treapta 4 la cuptorul cu gaz - temperatura moderata). Intindeti nucile intr-o tava de copt. Coaceti nucile timp de 5–10 minutes pana devin aurii. Lasati nucile sa se raceasca apoi le frecati intre palme pentru a indeparta coaja subtire.

2
Gata

Taiati vinetele in felii groase de 1 cm. Presarati sare si lasati-le 15-20 de minute intr-o sita. Apoi clatiti feliile de vinete cu apa pentru a indeparta sucul lasat. Uscati bine feliile de vinete tapetand cu servetele de bucatarie.

3
Gata

Cat timp lasati vinetele cu sare, pregatiti umplutura.
Maruntiti nucile intr-un mojar (puteti marunti nucile si folosind un robot de bucatarie sau un blender). Apoi adaugati usturoiul zdrobit, patrunjelul tocat, zeama de lamaie, ardeiul iute tocat marunt si semintele de rodie. Mai adaugati o lingura de ulei de masline si sare dupa gust. Amestecati bine pana obtineti o crema si lasati deoparte pana pregatiti vinetele.

4
Gata

Puneti un gratar la incins. Ungeti feliile de vinete cu ulei de masline, apoi frigeti feliile pe gratar pana cand sunt rumene pe ambele fete si devin moi.

5
Gata

Puneti crema de nuci pe fiecare felie apoi rulati. Se pot servi stropite cu putina melasa de rodie, daca aveti la indemana.

inapoi
Supa de vinete coapte si ardei copti
inainte
Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon
previous
Supa de vinete coapte si ardei copti
next
Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon

Add Your Comment