Rulada din dovlecei cu crema de branza si ardei copti

Rulada din dovlecei cu crema de branza si ardei copti

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
2 dovlecei sau zucchini medii
4 oua
3 linguri de faina de grau sau de orez
4 linguri de parmezan ras
jumatate de legatura de marar
400 g crema de branza
4-5 ardei copti curatati
sare
piper proaspat macinat

Un aperitiv cu un gust senzational

  • 1 ora
  • Portii 8
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

O reteta de aperitiv simpla si gustoasa, usor de preparat.

Aceste rulou din dovlecei sunt un rasfat pentru papilele gustative si o incantare pentru ochi. Cremozitatea branzei intalneste gustul usor afumat al ardeilor copti, totul imbracat de foaia din dovlecei fina si gustoasa, într-o simfonie de arome.

Am ales varianta fara gluten, folosind faina de orez, dar poti folosi si faina e grau.

Crema de branza poate fi la alegerea ta. Eu am folosit o crema din branza de capra la care am adaugat si o lingura de unt moale, sare si piper. Nu e nevoie de nimic altceva.

Etape

1
Gata

Preincalziti cuptorul la 180°C (treapta 4-5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata).

2
Gata

Spala dovleceii, taie capetele si da-i prin razatoare. Presara sare peste dovleceii rasi pune-i intr-o strecuratoare pentru a permite scurgerea lichidului pe care il vor lasa. Lasa la scurs cam 15-20 minute.
Apoi se scurge-i foarte, foarte bine prin sita. Dupa ce ii scurgi prin sita ii storci si cu mainile in portiuni mici, pentru a scapa de cea mai mare parte din lichid.
Poti sa scurgi excesul de lichid si cu ajutorul unui prosop de panza.

3
Gata

Pune dovleceii scursi intr-un bol. Adauga ouale, mararul tocat marunt, faina, parmezanul, sare si piper proaspat macinat.
Amesteca totul foarte bine.

4
Gata

Pune amestecul de dovlecel in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt. Intinde amestecul intr-un strat uniform.
Coace foaia de dovlecel timp de 40 minute sau pana are o culoare aurie. Eu am intors tava dupa 20 de minute pentru o coacere uniforma.
Dupa ce s-a copt, scoate foaia de dovlecel din cuptor si lasa-o sa se raceasca.

5
Gata

Intinde crema de branza peste foaia de dovlecei apoi aseaza ardeii copti pe toata suprafata. Ruleaza cat mai strans, apoi inveleste cu hartia de copt si lasa la frigider o ora.

6
Gata

Taie rulada in felii si bucura-te de gustul perfect.
O poti servi ca aperitiv, o poti lua la birou, sau servi la micul dejul. Este foarte gustoasa si usor de integrat intr-un meniu de vara.

Loulou

previous
Rulouri de vinete cu halloumi la gratar si sos de iaurt
next
Mancarica de galbiori cu smantana
previous
Rulouri de vinete cu halloumi la gratar si sos de iaurt
next
Mancarica de galbiori cu smantana

Add Your Comment