Ingredients
- 5-6 rosii mai maricele
- 3-4 ciuperci champignon
- 75 g orez
- 50 g miez de nuca (poate fi si amestec de nuci, migdale, alune de padure)
- 2 linguri ulei de masline
- 4-5 crengute de menta
- 5-6 fire de patrunjel
- cateva frunze de busuioc
- 1 morcov
- 1-2 crengute de cimbru
- sare
- piper
Instructiuni
Aceasta este o reteta lejera, de vara, delicioasa si usor de preparat. Rosiile de vara sunt dulci si suculente, ideale pentru acesta reteta.
Cu umplutura obtinuta poti umple si alte legume, precum ardei sau dovlecei.
Serveste alaturi de o mamaliga cremoasa la care poti sa adaugi ierburi aromatice sau, daca vrei, poti sa pui si niste parmezan ras sau un strop de unt.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | Pune orezul la fiert intr-un olita mica. Fierbe pana cand e gata cam pe trei sferturi. Orezul se va gati si la cuptor. |
3 Gata | |
4 Gata | Toaca ciupercile si ceapa cubulete. Da morcovul prin razatoare. |
5 Gata | |
6 Gata | |
7 Gata | |
8 Gata | Preincalzeste cuptorul la 180°C (treapta 4 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata). |
9 Gata | |
10 Gata |