Rosii umplute cu ciuperci si nuci – reteta de post

Rosii umplute cu ciuperci si nuci – reteta de post

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
5-6 rosii mai maricele
3-4 ciuperci champignon
75 g orez
50 g miez de nuca (poate fi si amestec de nuci, migdale, alune de padure)
2 linguri ulei de masline
4-5 crengute de menta
5-6 fire de patrunjel
cateva frunze de busuioc
1 morcov
1-2 crengute de cimbru
sare
piper

Gust lejer, de vara

  • 55 minute
  • Portii 6
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Aceasta este o reteta lejera, de vara, delicioasa si usor de preparat. Rosiile de vara sunt dulci si suculente, ideale pentru acesta reteta.

Cu umplutura obtinuta poti umple si alte legume, precum ardei sau dovlecei.

Serveste alaturi de o mamaliga cremoasa la care poti sa adaugi ierburi aromatice sau, daca vrei, poti sa pui si niste parmezan ras sau un strop de unt.

Etape

1
Gata

Spala bine legumele.

2
Gata

Pune orezul la fiert intr-un olita mica. Fierbe pana cand e gata cam pe trei sferturi. Orezul se va gati si la cuptor.

3
Gata

Pune nucile intr-o tigaie antiaderenta. Prajeste-le pana cand se rumenesc usor.

4
Gata

Toaca ciupercile si ceapa cubulete. Da morcovul prin razatoare.
Intr-o tigaie pune doua linguri de ulei de masline. Cand uleiul este incins adauga ciupecile. Soteaza timp de cateva minute. Cand ciupercile incep sa se rumeneasca adauga ceapa si morcovul. Soteaza pana cand ceapa si morcovul se inmoaie. Adauga sare si piper dupa gust.

5
Gata

Ia tigaia de pe foc si adauga orezul fiert, menta, patrunjelul si busuiocul tocate marunt. Adauga nucile prajite tocate grosier. Amesteca totul. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

6
Gata

Taie un capac la fiecare rosie. Scoate pulpa rosiilor cu ajutorul unei linguri, avand grija sa nu rupi rosia.
Poti sa pasezi pulpa rosiilor cu ajutorul unui blender sau sa o toci cu cutitul.

7
Gata

Adauga sare si piper la sosul obtinut din pulpa rosiilor. Toarna sosul in vasul in care vei coace rosiile. Adauga o crenguta de cimbru.

8
Gata

Preincalzeste cuptorul la 180°C (treapta 4 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata).

9
Gata

Umple rosiile cu amestecul de orez, ciuperci si nuci. Pune capacul peste rosii. Pune rosiile in vasul de copt. Da vasul la cuptor timp de 30-40 minute.

10
Gata

Rosiile se servesc calde peste o mamaliga cremoasa in care poti adauga parmezan ras sau ierburi aromatice tocate marunt. Sunt delicioase.

Loulou

previous
Budinca cremoasa de orez cu lapte cu prune coapte
next
Piept de pui crispy cu arome orientale
previous
Budinca cremoasa de orez cu lapte cu prune coapte
next
Piept de pui crispy cu arome orientale

Add Your Comment