Ingredients
- o ceapa uscata mica sau cateva fire de ceapa verde
- 3 fire de ceapa verde
- 250 g sparanghel
- 1 litru supa de legume sau de pui (daca nu aveti puteti folosi si apa calda)
- 1 lingura ulei de masline
- 50 g unt
- 350 g orez Arborio sau Carnaroli
- 1 pahar de vin alb sec
- 150 g boabe de mazare
- 100 g parmezan
- 1 mana de menta proaspta tocata marunt
- sare
- piper
Instructiuni
Risotto primavera este un preparat italian clasic, caracterizat prin utilizarea legumelor proaspete de primăvară. De obicei, conține sparanghel, mazăre, fasole verde, zucchini, roșii cherry, ceapă, usturoi și ierburi proaspete, cum ar fi busuiocul.
Reteta mea contine sparanghel, mazare si menta, o combinatie de gust senzationala.
Poti folosi mazare proaspata sau congelata.
Etape
1 Gata | Clateste tijele de sparanghel. Tine tija de cele doua capete si indoiti. Tija se va rupe in locul in care incepe partea lemnoasa. Partea de jos a tijei se curata de portiunile mai lemnoase si poate fi folosita la o delicioasa supa de sparanghel. |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata | Adauga orezul si da focul mai tare. Amesteca si lasa orezul sa se prajeasca timp de cateva minute, pana devine translucid. Ai grija ca orezul sau legumele sa nu se lipeasca de tigaie, asa ca amesteca continuu. Adauga repede vinul (supa sau apa daca nu aveti vin). Amesteca continuu pana cand se evapora alcoolul. |
5 Gata | Da focul mai incet si incepe sa adaugi supa sau apa calda amestecand si asteptand pana cand se absoarbe complet, Continua sa adaugi supa si amestecati. Continua asa timp de aproape 15 minute, pana cand orezul incepe sa se inmoaie, dar este inca al dente. |
6 Gata | Adauga sparanghelul si mazarea la risotto si toarna jumatate din cantitatea se supa amestecand continuu pana cand lichidul este absorbit. Continua sa adaugi supa pana cand orezul, sparanghelul si mazarea sunt gatite. Amesteca continuu. Este posibil sa nu aveti nevoie de toata cantitatea de supa, insa daca ai consumat toata supa si crezi ca orezul nu este inca gatit poti sa mai incalzesti putina apa. Dar ai grija sa nu gatesti prea tare orezul. Orezul trebuie sa isi pastreze forma, trebuie sa fie moale si cremos. |
7 Gata | |
8 Gata |








