Risotto Primavera

Risotto Primavera

Ingrediente

Portii
o ceapa uscata mica
3 fire de ceapa verde
250 g sparanghel
1 litru supa de legume sau de pui (daca nu aveti puteti folosi si apa calda)
1 lingura ulei de masline
50 g unt
350 g orez Arborio sau Carnaroli
1 pahar de vin alb sec
150 g boabe de mazare
100 g parmezan
1 mana de menta proaspta tocata marunt
sare
piper

Gustul primaverii intr-un risotto cremos

  • 1 ora
  • Portii 4
  • Medium

Ingrediente

Modul de preparare

1
Gata

Clatiti tijele de sparanghel. Tineti tija de cele doua capete si indoiti. Tija se va rupe in locul in care incepe partea lemnoasa. Partea de jos a tijei se curata de portiunile mai lemnoase si poate fi folosita la o delicioasa supa de sparanghel.
Taiati sparanghelul in discuri mici, pastrand varfurile intregi.

2
Gata

Incalziti supa (sau apa). Puneti uleiul de masline impreuna cu jumatate din cantitatea de unt intr-o tigaie mare. Adaugati ceapa unscata si ceapa verde taiate marunt. Gatiti usor, 3-4 minute, pana se inmoaie, avand grija sa nu se coloreze in auriu.

3
Gata

Adaugati orezul si dati focul mai tare. Amestecati si lasati orezeul sa se prajeasca timp de cateva minute. Aveti grija ca orezul sau legumele sa nu se lipeasca de tigaie, asa ca amestecati continuu. Adaugati repede vinul (supa sau apa daca nu aveti vin). Amestecati continuu pana cand se evapora vinul.

4
Gata

Dati focul mai incet si incepeti sa adaugati supa sau apa calda amestecand si asteptand pana cand se absoarbe complet, continuati sa adaugati supa si amestecati. Continuati asa timp de aproape 15 minute, pana cand orezul incepe sa se inmoaie, dar este inca al dente.

5
Gata

Adaugati sparanghelul si mazarea la risotto si turnati jumatate din cantitatea se supa amestecand continuu pana cand lichidul este absorbit. Continuati sa adaugati supa pana cand orezul, sparanghelul si mazarea sunt gatite. Amestecati continuu. Este posibil sa nu aveti nevoie de toata cantitatea de supa, insa daca ati consumat toata supa si credeti ca orezul nu este inca gatit puteti sa mai incalziti putina apa. Dar aveti grija sa nu gatiti prea tare orezul. Orezul trebuie sa isi pastreze forma, trebuie sa fie moale si cremos.

6
Gata

Stingeti focul, adugati untul ramas, jumatate din cantitatea de parmezan si menta tocata marunt. Asezonati cu sare si piper. Puneti capacul si lasati sa se odihneasca cateva minute. Se serveste cald cu parmezan ras si menta proaspata pe deasupra.

inapoi
Supa de ardei copti cu branza de burduf
inainte
Gem de cirese si visine cu busuioc, fara zahar
previous
Supa de ardei copti cu branza de burduf
next
Gem de cirese si visine cu busuioc, fara zahar

Add Your Comment