Risotto Primavera

Risotto Primavera

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
o ceapa uscata mica sau cateva fire de ceapa verde
3 fire de ceapa verde
250 g sparanghel
1 litru supa de legume sau de pui (daca nu aveti puteti folosi si apa calda)
1 lingura ulei de masline
50 g unt
350 g orez Arborio sau Carnaroli
1 pahar de vin alb sec
150 g boabe de mazare
100 g parmezan
1 mana de menta proaspta tocata marunt
sare
piper

Gustul primaverii intr-un risotto cremos

  • 1 ora
  • Portii 4
  • Medium

Ingredients

Instructiuni

Risotto primavera este un preparat italian clasic, caracterizat prin utilizarea legumelor proaspete de primăvară. De obicei, conține sparanghel, mazăre, fasole verde, zucchini, roșii cherry, ceapă, usturoi și ierburi proaspete, cum ar fi busuiocul.

Reteta mea contine sparanghel, mazare si menta, o combinatie de gust senzationala.
Poti folosi mazare proaspata sau congelata.

Etape

1
Gata

Clateste tijele de sparanghel. Tine tija de cele doua capete si indoiti. Tija se va rupe in locul in care incepe partea lemnoasa. Partea de jos a tijei se curata de portiunile mai lemnoase si poate fi folosita la o delicioasa supa de sparanghel.
Desfa pastaile de mazare, daca folosesti mazare proaspata. Daca nu ai, poti folosi mazare congelata.

2
Gata

Taie sparanghelul in discuri mici, pastrand varfurile intregi.

3
Gata

Incalzeste supa (sau apa). Pune uleiul de masline impreuna cu jumatate din cantitatea de unt intr-o tigaie mare. Adauga ceapa uscata si ceapa verde taiate marunt. Caleste usor, 3-4 minute, pana se inmoaie, avand grija sa nu se coloreze in auriu.

4
Gata

Adauga orezul si da focul mai tare. Amesteca si lasa orezul sa se prajeasca timp de cateva minute, pana devine translucid. Ai grija ca orezul sau legumele sa nu se lipeasca de tigaie, asa ca amesteca continuu. Adauga repede vinul (supa sau apa daca nu aveti vin). Amesteca continuu pana cand se evapora alcoolul.

5
Gata

Da focul mai incet si incepe sa adaugi supa sau apa calda amestecand si asteptand pana cand se absoarbe complet, Continua sa adaugi supa si amestecati. Continua asa timp de aproape 15 minute, pana cand orezul incepe sa se inmoaie, dar este inca al dente.

6
Gata

Adauga sparanghelul si mazarea la risotto si toarna jumatate din cantitatea se supa amestecand continuu pana cand lichidul este absorbit. Continua sa adaugi supa pana cand orezul, sparanghelul si mazarea sunt gatite. Amesteca continuu. Este posibil sa nu aveti nevoie de toata cantitatea de supa, insa daca ai consumat toata supa si crezi ca orezul nu este inca gatit poti sa mai incalzesti putina apa. Dar ai grija sa nu gatesti prea tare orezul. Orezul trebuie sa isi pastreze forma, trebuie sa fie moale si cremos.

7
Gata

Stinge focul, aduga untul ramas, jumatate din cantitatea de parmezan si menta tocata marunt. Asezoneaza cu sare si piper. Pune capacul si lasa sa se odihneasca cateva minute.

8
Gata

Acest risotto primavera, cu sparanghel, mazare si menta, se serveste cald cu parmezan ras si menta proaspata pe deasupra.

Loulou

previous
Reteta rapida de socata
next
Salata cu ton, sparanghel si fasole boabe
previous
Reteta rapida de socata
next
Salata cu ton, sparanghel si fasole boabe

Add Your Comment