Risotto cu urzici si sos de hrean

0 0
Risotto cu urzici si sos de hrean

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
o ceapa uscata mica
2-3 fire de ceapa verde
o legatura de leurda
200 g urzici tinere curatate
1 litru supa de legume sau de pui (daca nu aveti puteti folosi si apa calda)
1 lingura ulei de masline
50 g unt
250 g orez Arborio sau Carnaroli
o jumatate de pahar de vin alb sec
75 g parmezan
sare
piper
Pentru sosul de hrean
6 linguri de hrean ras
o lingurita de miere
o lingura de otet
sare
100 ml smantana

O reteta vitaminizanta cu gust proaspat de primavara

  • 50 minute
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • Pentru sosul de hrean

Directions

Share

Folositi doar urzici foarte tinere. Daca incep sa urzice si sa irite mana cand le atingeti, deja sunt prea mature pentru a le folosi la mancare, pentru ca pot fi iritante pentru stomac.

Steps

1
Done

Curatati si spalati bine urzicile. Nu ar trebui sa aveti nevoie de manusi, pentru ca urzicile care sunt pentru mancare ar trebui sa fie foarte tinere, iar acelea nu urzica si nu irita. Puneti o oala mare cu apa cu sare la fiert. Cand apa incepe sa fiarba puneti urzicile si opariti-le doar 2 minute pe ceas. Urzicile trebuie sa iti pastreze culoarea verde. Dupa oparire le treceti repede intr-o strecuratoare si le tinuti 1 minut sub jet de apa foarte rece. Apa rece opreste procesul de fierbere si le pastreaza culoarea frumoasa si vie. Le lasati la scurs in strecuratoare.

2
Done

Incalziti supa (sau apa). Puneti uleiul de masline intr-o tigaie mare. Adaugati ceapa uscata si ceapa verde taiate marunt. Adaugati si coditile fruzelor de leaurda tocate marunt. Caliti usor, 3-4 minute, pana se inmoaie, avand grija sa nu se coloreze in auriu.

3
Done

Adaugati orezul si dati focul mai tare. Amestecati si lasati orezeul sa se prajeasca timp de cateva minute. Aveti grija ca orezul sau legumele sa nu se lipeasca de tigaie, asa ca amestecati continuu. Adaugati repede vinul (supa sau apa daca nu aveti vin). Amestecati continuu pana cand se evapora vinul.

4
Done

Dati focul mai incet si incepeti sa adaugati supa sau apa calda amestecand si asteptand pana cand se absoarbe complet, continuati sa adaugati supa si amestecati. Continuati asa timp pana cand orezul este fiert, dar aveti grija sa nu gatiti prea tare orezul. Orezul trebuie sa isi pastreze forma, trebuie sa fie moale si cremos.

5
Done

Urzicile scurse si leurda se toaca foarte fin sau se maruntesc cu ajutorul unui blender. Adaugati-le apoi pentru orez. Mai lasati pe foc doar 1 minut. Stingeti focul, adugati untul si parmezanul. Asezonati cu sare si piper. Puneti capacul si lasati sa se odihneasca cateva minute.

6
Done

Pentru a prepara sosul de hrean, hreanul se curata bine, se spala, apoi se da pe razatoare. Se freaca bine hreanul ras cu smanatana, adaugand apoi treptat otetul, mierea de albine si sare.

7
Done

Risotto se serveste cu sosul de hrean alaturi.

8
Done

Loulou

previous
Omleta persana cu ierburi (Kuku Sabzi)
next
Tarta cu verdeturi de primavara
previous
Omleta persana cu ierburi (Kuku Sabzi)
next
Tarta cu verdeturi de primavara

Add Your Comment