Risotto cu urzici si sos de hrean

Risotto cu urzici si sos de hrean

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
o ceapa uscata mica
2-3 fire de ceapa verde
o legatura de leurda
200 g urzici tinere curatate
1 litru supa de legume sau de pui (daca nu aveti puteti folosi si apa calda)
1 lingura ulei de masline
50 g unt
250 g orez Arborio sau Carnaroli
o jumatate de pahar de vin alb sec
75 g parmezan
sare
piper
Pentru sosul de hrean
6 linguri de hrean ras
o lingurita de miere
o lingura de otet
sare
100 ml smantana

O reteta vitaminizanta cu gust proaspat de primavara

  • 50 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

  • Pentru sosul de hrean

Instructiuni

Pentru aceasta reteta e bine sa folosesti doar urzici foarte tinere. Daca incep sa urzice si sa irite mana cand le atingi, deja sunt prea mature pentru a le folosi la mancare, pentru ca pot fi iritante pentru stomac.

Poti prepara aceasta reteta si cu stevie sau spanac.

Etape

1
Gata

Curata si spala bine urzicile. Nu ar trebui sa ai nevoie de manusi, pentru ca urzicile care sunt pentru mancare ar trebui sa fie foarte tinere, iar acelea nu urzica si nu irita. Pune o oala mare cu apa cu sare la fiert. Cand apa incepe sa fiarba pune urzicile si opareste-le doar 2 minute pe ceas. Urzicile trebuie sa iti pastreze culoarea verde. Dupa oparire le treci repede intr-o strecuratoare si le tini 1 minut sub jet de apa foarte rece. Apa rece opreste procesul de fierbere si le pastreaza culoarea frumoasa si vie. Le lasati la scurs in strecuratoare. Dua ce le-ai oparit poti sa le pui si intr-un va cu apa cu gheata.

2
Gata

Incalzeste supa (sau apa). Pune uleiul de masline intr-o tigaie mare. Adauga ceapa uscata si ceapa verde taiate marunt. Adaugi si coditile fruzelor de leaurda tocate marunt. Caleste usor, 3-4 minute, pana se inmoaie, avand grija sa nu se coloreze in auriu.

3
Gata

Adauga orezul si da focul mai tare. Amesteca si lasa orezeul sa se prajeasca timp de cateva minute, [ana devine translucid. Ai grija ca orezul sau legumele sa nu se lipeasca de tigaie, asa ca amesteca continuu. Adauga repede vinul (supa sau apa daca nu ai vin). Amesteca continuu pana cand se evapora vinul.

4
Gata

Da focul mai incet si incepe sa adaugi supa sau apa calda amestecand si asteptand pana cand se absoarbe complet, continua sa adaugi supa si sa amesteci. Continua asa pana cand orezul este fiert, dar ai grija sa nu gatesti prea tare orezul. Orezul trebuie sa isi pastreze forma, trebuie sa fie moale si cremos.

5
Gata

Urzicile scurse si leurda se toaca foarte fin sau se maruntesc cu ajutorul unui blender. Adauga-le apoi peste orez. Mai lasa pe foc doar 1 minut. Stinge focul, aduga untul si parmezanul. Asezoneaza cu sare si piper. Pune capacul si lasa sa se odihneasca cateva minute.

6
Gata

Pentru a prepara sosul de hrean, hreanul se curata bine, se spala, apoi se da pe razatoare. Se freaca bine hreanul ras cu smanatana, adaugand apoi treptat otetul, mierea de albine si sare.

7
Gata

Risotto se serveste cu sosul de hrean alaturi. Optional mai poti adauga extra parmezan.

8
Gata

Loulou

previous
Placinta pastorului – reteta vegana (de post) sau vegetariana
next
Pate de post cu ciuperci, fasole si nuci
previous
Placinta pastorului – reteta vegana (de post) sau vegetariana
next
Pate de post cu ciuperci, fasole si nuci

Add Your Comment