Ingredients
- 250 g sparanghel
- 280 g orez pentru risotto (arborio sau carnaroli)
- 40 unt
- 1 lingura de ulei de masline
- o ceapa mica
- 6 rosii uscate
- 1 litru supa de legume (sau apa calda)
- 150 ml vin alb (optional)
- 80 g parmezan proaspat ras
- sare
- piper
Instructiuni
Etape
1 Gata | Clatiti tijele de sparanghel. Tineti tija de cele doua capete si indoiti. Tija se va rupe in locul in care incepe partea lemnoasa. Partea de jos a tijei se curata de portiunile mai lemnoase. |
2 Gata | Incalziti supa sau apa si pastrati-o la foc mic. Este important ca supa sau apa sa fie fierbinte pentru a nu incetini procesul de fierbere a orezului. |
3 Gata | Adaugati orezul si amestecati continuu timp de 2-3 minute. Adaugati vinul (supa sau apa daca nu aveti vin). Amestecati continuu pana cand se evapora vinul. |
4 Gata | Gatiti orezul aproximativ 20 de minute. Cand orezul este aproape fiert adaugati tijele de sparanghel pe care le-ati fiert in prealabil, taiate in bucati de 2,5 cm. Pastrati cateva tije intregi. Mai gatiti inca 5 minute. Aveti grija sa nu gatiti prea tare orezul. Orezul trebuie sa isi pastreze forma, trebuie sa fie moale si cremos. |
5 Gata |