Risotto cu sparanghel si rosii uscate

Risotto cu sparanghel si rosii uscate

Ingrediente

Portii
250 g sparanghel
280 g orez pentru risotto (arborio sau carnaroli)
40 unt
1 lingura de ulei de masline
o ceapa mica
6 rosii uscate
1 litru supa de legume (sau apa calda)
150 ml vin alb (optional)
80 g parmezan proaspat ras
sare
piper

O reteta simpla, cu un gust inedit

  • 40 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

1
Gata

Clatiti tijele de sparanghel. Tineti tija de cele doua capete si indoiti. Tija se va rupe in locul in care incepe partea lemnoasa. Partea de jos a tijei se curata de portiunile mai lemnoase.
Puneti apa cu sare la fiert. Cand fierbe apa adaugati varfurile de sparanghel si lasati-l sa fiarba timp de 3 minute. Se scurge si se trece repede sub jet de apa rece sau il puneti in apa cu gheata pentru a opri procesul de gatire, apoi scurgeti bine.

2
Gata

Incalziti supa sau apa si pastrati-o la foc mic. Este important ca supa sau apa sa fie fierbinte pentru a nu incetini procesul de fierbere a orezului.
Puneti o tigaie incapatoare pe foc mediu. Adaugati uleiul de masline si 25 g de unt. Cand untul s-a topit adaugati ceapa tocata marunt. Sotati timp de 2 minute. Aduagati apoi rosiile uscate taiate bucati mici. Gatiti timp de 3 minute pana cand ceapa devine translucida. Aveti grija ca ceapa sa nu se arda.

3
Gata

Adaugati orezul si amestecati continuu timp de 2-3 minute. Adaugati vinul (supa sau apa daca nu aveti vin). Amestecati continuu pana cand se evapora vinul.
In acest moment reduceti focul si adaugati partea de la baza tijelor care a fost curatata de partea lemnoasa si pe care o taiati in bucati de 1-2 cm. Incepeti sa adaugati cate un polonic de supa sau apa calda si amestecati continuu. Adaugati lichid pe masura ce orezul il absoarbe.

4
Gata

Gatiti orezul aproximativ 20 de minute. Cand orezul este aproape fiert adaugati tijele de sparanghel pe care le-ati fiert in prealabil, taiate in bucati de 2,5 cm. Pastrati cateva tije intregi. Mai gatiti inca 5 minute. Aveti grija sa nu gatiti prea tare orezul. Orezul trebuie sa isi pastreze forma, trebuie sa fie moale si cremos.

5
Gata

La final luati vasul de pe foc, asezonati cu sare si piper, adaugati untul care a ramas si parmezanul proaspat ras. Puneti un capac si lasati-l sa se odihneasca cateva minute.
Se serveste cu presatat cu extra parmezan.

inapoi
Biscuiti cu flori de soc
inainte
Prajitura lejera cu ricotta si fructe – fara gluten
previous
Biscuiti cu flori de soc
next
Prajitura lejera cu ricotta si fructe – fara gluten

Add Your Comment