Risotto cu hribi si galbiori

Risotto cu hribi si galbiori

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
300 g ciuperci proaspete (hribi, galbiori, ciuperci champignon albe sau brune)
250 g orez pentru risotto (arborio sau carnaroli)
2 linguri de ulei de masline
60 g unt
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
100 ml vin alb
1 supa de legume sau apa calda
2 linguri de smantana
60 g parmezan ras
sare
piper

Aroma padurii intr-un risotto foarte cremos

  • 40 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Acest risotto este foarte aromat, aroma sa fiind data de hribi si de galbiori. Puteti prepara acest risotto cu orice fel de ciuperci de padure, dar este la fel de bun si cu ciuperci de cultura, mai ales cu ciuperci champingnon brune.

Etape

1
Gata

Incalziti supa sau apa si pastrati-o la foc mic. Este important ca supa sau apa sa fie fierbinte pentru a nu incetini procesul de fierbere a orezului.

2
Gata

Clatiti ciupercile rapid sub jet de apa (in mod normal ciupercile nu se spala, ci se curata cu o perie. Daca insa sunt pline de noroi, fiind culese dupa ploaie, se spala rapid, sub jet de apa si nu se lasa intr-un vas cu apa). Taiati cupercile daca sunt mari sau lasati-le intregi daca sunt micute.
Pentru ca ciupercile lasa apa, se gatesc separat.
Se pune o lingura de ulei de masline intr-o tigaie. Se adauga ciupercile si se lasa sa se gateasca pana cand scade apa pe care o lasa acestea. Se asezoneaza cu sare si piper si se lasa deoparte.

3
Gata

Curatati ceapa si usturoiul si taiati-le marunt. Puneti o tigaie sau o cratita mare pe foc mediu. Puneti o lingura de ulei de masline si 25 g de unt in tigaia incinsa. Cand untul s-a topit adaugati ceapa si usturoiul. Gatiti timp de 5 minute, pana se inmoaie ceapa, amestecand din cand în cand.
Se adauga orezul in tigaie si se caleste 2-3 minute. Adaugati vinul (supa sau apa daca nu aveti vin). Amestecati continuu pana cand se evapora lichidul.

4
Gata

Reduceti focul si incepeti sa adaugati cate un polonic de supa sau apa calda si amestecati continuu. Adaugati lichid pe masura ce orezul il absoarbe. Continuati pana cand orezul este fiert, dar aveti grija sa nu gatiti prea tare orezul. Orezul trebuie sa isi pastreze forma, trebuie sa fie moale.
Cand orezul este fiert se adauga ciupercile calite, untul ramas, parmezanul si smantana. Se asezoneaza cu sare si piper. Se mai pastreaza pe foc 2-3 minute.

Loulou

previous
Mancarica de mangold cu naut
next
Supa de ciuperci cu cimbru
previous
Mancarica de mangold cu naut
next
Supa de ciuperci cu cimbru

Add Your Comment