Ingredients
- 300 g ciuperci proaspete (hribi, galbiori, ciuperci champignon albe sau brune)
- 250 g orez pentru risotto (arborio sau carnaroli)
- 2 linguri de ulei de masline
- 60 g unt
- 1 ceapa mica
- 2 catei de usturoi
- 100 ml vin alb
- 1 supa de legume sau apa calda
- 2 linguri de smantana
- 60 g parmezan ras
- sare
- piper
Instructiuni
Acest risotto este foarte aromat, aroma sa fiind data de hribi si de galbiori. Puteti prepara acest risotto cu orice fel de ciuperci de padure, dar este la fel de bun si cu ciuperci de cultura, mai ales cu ciuperci champingnon brune.
Etape
1 Gata | Incalziti supa sau apa si pastrati-o la foc mic. Este important ca supa sau apa sa fie fierbinte pentru a nu incetini procesul de fierbere a orezului. |
2 Gata | Clatiti ciupercile rapid sub jet de apa (in mod normal ciupercile nu se spala, ci se curata cu o perie. Daca insa sunt pline de noroi, fiind culese dupa ploaie, se spala rapid, sub jet de apa si nu se lasa intr-un vas cu apa). Taiati cupercile daca sunt mari sau lasati-le intregi daca sunt micute. |
3 Gata | Curatati ceapa si usturoiul si taiati-le marunt. Puneti o tigaie sau o cratita mare pe foc mediu. Puneti o lingura de ulei de masline si 25 g de unt in tigaia incinsa. Cand untul s-a topit adaugati ceapa si usturoiul. Gatiti timp de 5 minute, pana se inmoaie ceapa, amestecand din cand în cand. |
4 Gata | Reduceti focul si incepeti sa adaugati cate un polonic de supa sau apa calda si amestecati continuu. Adaugati lichid pe masura ce orezul il absoarbe. Continuati pana cand orezul este fiert, dar aveti grija sa nu gatiti prea tare orezul. Orezul trebuie sa isi pastreze forma, trebuie sa fie moale. |