Ingredients
- o ceapa medie taiata marunt
- 1-2 catei de usturoi
- 2 tije de telina apio
- 1 lingurita unt
- 1 lingura de ulei de masline
- 2 dovlecei sau zucchini mici (300g)
- 800 ml supa de legume (dar se poate folosi si apa)
- 1 legatura de busuioc proaspat
- 40 g parmezan ras
- 300 g orez arborio
- 200 ml vin alb, optional
- 2 x 125 gbucati de mozzarella
Instructiuni
Secretul unui risotto reusit este orezul arborio.
Etape
1 Gata | Curatati ceapa si usturoiul si taiati-le marunt. Taiati marunt si tijele de telina. Puneti o tigaie sau o cratita mare pe foc mediu. Puneti untul si o lingura de ulei de masline in tigaia incinsa apoi adaugati ceapa, usturoiul si telina. Puneti si jumatate de cana de apa. Reduceți focul la mic si lasati sa se gateasca timp de 5 minute, pana se inmoaie legumele, amestecand din cand în cand. |
2 Gata | Se se spală dovleceii, se taie pe lungime în 4 iar apoi se taie în bucățele de jumătate de centimetru. Puneți dovleceii taiati deoparte. |
3 Gata | Incalziti 800 ml de apa, sau supa de legume, daca aveți (eu ma feresc sa folosesc cuburile sau concentratele de legume, pentru că au multa sare si multe ingrediente nesanatoase). |
4 Gata | Dupa ce se inmoaie legumele din tigaie adaugati orezul. Dati focul mai tare. |
5 Gata | Dati focul la mediu, apoi adaugati apa sau supa de legume. Amestecati constant si adaugati continuu apa sau supa de legume. Continuati pana cand folositi o treime din cantitatea de supa sau de apa. |
6 Gata | Taiati fin busuiocul. |
7 Gata | Daca orezul este fiert luati tigaia de pe foc. Rupeti mozzarella in bucati si adaugati-o in tigaie, impreuna cu busuiocul ramas. Asezonati cu sare, piper si adăugati jumatate din parmezanul ras. Amestecati, puneti un capac si lasati cateva minute acoperit. |