Risotto cu dovlecei, mozzarela si busuioc proaspat

Risotto cu dovlecei, mozzarela si busuioc proaspat

Ingrediente

Portii
o ceapa medie taiata marunt
1-2 catei de usturoi
2 tije de telina apio
1 lingurita unt
1 lingura de ulei de masline
2 dovlecei sau zucchini mici (300g)
800 ml supa de legume (dar se poate folosi si apa)
1 legatura de busuioc proaspat
40 g parmezan ras
300 g orez arborio
200 ml vin alb, optional
2 x 125 gbucati de mozzarella

Trei ingrediente simple – mozzarella, busuioc si dovlecei – care fac dintr-un risotto o mancare delicioasa.

  • 40 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

Secretul unui risotto reusit este orezul arborio.

1
Gata

Curatati ceapa si usturoiul si taiati-le marunt. Taiati marunt si tijele de telina. Puneti o tigaie sau o cratita mare pe foc mediu. Puneti untul si o lingura de ulei de masline in tigaia incinsa apoi adaugati ceapa, usturoiul si telina. Puneti si jumatate de cana de apa. Reduceți focul la mic si lasati sa se gateasca timp de 5 minute, pana se inmoaie legumele, amestecand din cand în cand.

2
Gata

Se se spală docleceii, se taie pe lungime în 4 iar apoi se taie în bucățele de jumătate de centimetru. Puneți dovelecii tăiați deoparte.

3
Gata

Incalziti 800 ml de apa, sau supa de legume, daca aveți (eu ma feresc sa folosesc cuburile sau concentratele de legume, pentru că au multa sare si multe ingrediente nesanatoase)

4
Gata

Dupa ce se inmoaie legumele din tigaie adaugati orezul. Dati focul mai tare.
Amestecati orezul timp de 1 minut pana cand devine translucid apoi adaugati vinul (Vinul da o savoare aparte unui risotto, dar daca nu doriti sa folositi, puneti apa). Amestecați continuu pana cand acesta este absorbit de orez.

5
Gata

Dati focul la mediu, apoi adaugati apa sau supa de legume. Amestecati constant si adaugati continuu apa sau supa de legume. Continuati pana cand folositi o treime din cantitatea de supa sau de apa.

6
Gata

Taiati fin busuiocul.
Adaugati dovleceii, jumatate din busuioc si restul de lichid si amestecati continuu. Gatiti pana cand orezul este fiert. Daca mai este nevoie, mai incalziti apa.

7
Gata

Daca orezul este fiert luati tigaia de pe foc. Rupeti mozzarella in bucati si adaugati-o in tigaie, impreuna cu busuiocul ramas. Asezonati cu sare, piper si adăugati jumatate din parmezanul ras. Amestecati, puneti un capac si lasati cateva minute acoperit.
Se serveste cu parmezan ras si busuioc proaspat deasupra.

inapoi
Tarta cu spanac si migdale
inainte
Supa de mazare cu menta
previous
Tarta cu spanac si migdale
next
Supa de mazare cu menta

Add Your Comment