Risotto cu cartofi dulci si spanac

Risotto cu cartofi dulci si spanac

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
2 cartofi dulci mai marisori
2 linguri ulei de masline
o ceapa
2 catei de usturoi
2 tije de telina apio (optional)
300 mg orez pentru risotto (arborio sau carnaroli)
50 g spanac baby
1 litru supa de legume (sau apa calda)
jumatate de pahar de vin alb sec
50 g unt
100 g parmezan
sare
piper

O combinatie surprinzatoare cu un gust bogat si reconfortant

  • 1 ora
  • Portii 4
  • Medium

Ingredients

Instructiuni

Am inceput sa folosesc cartofii dulci din dorinta de a gasi o alternativa la cartofii obisnuiti, care au un continut mai mare de carbohidrati. Sunt foarte gustosi in orice combinatie, insa acest risotto a fost pentru mine o revelatie. Cartofii dulci copti, usor caramelizati se potrivesc de minune cu cremozitatea data de unt si de parmean si prospetimea data de spanac.
Daca nu aveti cartofi dulci puteti incerca aceasta reteta si cu dovleac placintar.

Etape

1
Gata

Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius (treapta 6 la cuptorul pe gaz, temeperatura moderata spre mare).
Curatati cartofii de coaja si taiati-i in cubulete de aproximativ 2 centimetri.
Puneti-i intr-un bol si adaugati sare, piper si o lingura de ulei de masline. Amestecati bine pentru a acoperi cubuletele cu ulei si condimente.
Puneti cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Bagati cartofii la cuptor pana cand se inmoaie (25-30 minute).

2
Gata

Cat timp de coc cartofii curatati si tocati marunt ceapa, usturoiul si telina apio.
Puneti supa (sau apa) la incalzit si pastrati-o calda cat timp preparati risotto.

3
Gata

Puneti o tigaie incapatoare pe foc mediu. Adaugati o lingura de ulei de masline si 25 g de unt.
Cand untul s-a topit adaugati ceapa, usturoiul si telina apio tocate marunt. Sotati timp de 3-4 minute pana cand ceapa devine translucida, amestecand mereu pentru ca legumele sa nu se arda.
Adaugati orezul si amestecati continuu timp de 2-3 minute. Adaugati vinul (supa sau apa daca nu aveti vin). Amestecati continuu pana cand se evapora vinul.
Reduceti focul si incepeti sa adaugati cate un polonic de supa sau apa calda si amestecati continuu. Adaugati lichid pe masura ce orezul il absoarbe.
Continuati pana cand orezul este gatit, Aveti grija sa nu gatiti prea tare orezul. Orezul trebuie sa isi pastreze forma, trebuie sa fie moale si cremos.

4
Gata

Cand orezul este gatit asezonati cu sare si piper si luati vasul de pe foc. In acest moment adaugati untul care a mai ramas, spanacul tocat marunt, parmezanul ras si cartofii dulci copti. Amestecati bine si acoperiti vasul cu un capac. Lasati sa se odihneasca cateva minute inainte de a servi.

Loulou

previous
Prajitura cu mere si migdale – fara gluten
next
Pilaf cu pui si bob (sau mazare)
previous
Prajitura cu mere si migdale – fara gluten
next
Pilaf cu pui si bob (sau mazare)

Add Your Comment