Ingredients
- 2 cartofi dulci mai marisori
- 2 linguri ulei de masline
- o ceapa
- 2 catei de usturoi
- 2 tije de telina apio (optional)
- 300 mg orez pentru risotto (arborio sau carnaroli)
- 50 g spanac baby
- 1 litru supa de legume (sau apa calda)
- jumatate de pahar de vin alb sec
- 50 g unt
- 100 g parmezan
- sare
- piper
Instructiuni
Am inceput sa folosesc cartofii dulci din dorinta de a gasi o alternativa la cartofii obisnuiti, care au un continut mai mare de carbohidrati. Sunt foarte gustosi in orice combinatie, insa acest risotto a fost pentru mine o revelatie. Cartofii dulci copti, usor caramelizati se potrivesc de minune cu cremozitatea data de unt si de parmean si prospetimea data de spanac.
Daca nu aveti cartofi dulci puteti incerca aceasta reteta si cu dovleac placintar.
Etape
1 Gata | Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius (treapta 6 la cuptorul pe gaz, temeperatura moderata spre mare). |
2 Gata | Cat timp de coc cartofii curatati si tocati marunt ceapa, usturoiul si telina apio. |
3 Gata | Puneti o tigaie incapatoare pe foc mediu. Adaugati o lingura de ulei de masline si 25 g de unt. |
4 Gata |