Reteta rapida de socata

0 0
Reteta rapida de socata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 litri de apa fiarta si racita sau apa plata
6-8 flori de soc
1 lamaie mare
250 g zahar brun
drojdie cat un bob de fasole

O bautura plina de savoare cu multiple beneficii pentru sanatate

  • 2 zile
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Aceasta reteta este foarte rapida. In plus, fiind fermentata doar doua zile si cu foarte putina drojdie, este foarte putin acidulata si poate fi consumata si de persoanele care au probleme cu stomacul.

Se recomanda folosirea unui recipient de sticla.

Daca doriti un gust mai puternic si mai aromat puteti pune pana la 8 buchetele de flori proaspete. Daca nu, puteti pune doar 5.

Steps

1
Done

Se clatesc florile de soc sub jet de apa si se pun pe fundul barcanului. Daca culegeti florile din padure, dintr-un loc ferit de praf si de noxe, nu mai e nevoie sa le clatiti, insa daca le cumparati de la piata si nu stiti de unde au fost culese, este indicat sa le spalati.

2
Done

Se stoarce lamaia si se pune zeama in barcan. Coaja ramasa se taie felii si se pune in borcan (de aceea, este bine sa spalati lamaia in prealabi).

3
Done

Se adauga zaharul si jumatate din cantitatea de apa si se amesteca pana la dizolvarea zaharului.

4
Done

Adaugati si restul de apa.
Mie imi place socata mai putin dulce, de aceea cantitatea de zahar mentionata vi se poate parea mica. In privinta lamaiei si a cantitatii de zahar lucrurile stau cam asa: preparati socata ca o limonada pe gustul vostru: daca o doriti mai dulce mai puneti zahar, daca o doriti mai acra mai puneti lamaie. Pur si simplu gustati dupa ce ati adaugat toata apa si ajustati gustul dupa bunul plac.
Daca doriti, puteti folosi miere in loc de zahar.
De asemenea, pentru un gust si o aroma mai deosebite puteti agauga frunze de menta, flori de salcam, felii de portocala, etc.

5
Done

Se pune borcanul intr-un loc cald si insorit si se lasa pana a doua zi. Nu puneti capacul. Acoperiti cu un tifon.

6
Done

A doua zi se adauga o bucatica mica de drojdie cam cat o boaba de fasole mai mare si se amesteca.
Se mai lasa inca o zi la fermentat intr-o loc clad si insorit.

7
Done

Dupa doua zile socata este gata. Se scoate din burcan, se strecoara printr-o sita si se pune, de preferinta, in recipiente din sticla. Se pastreza la frigider. Socata se serveste rece.

Loulou

previous
Prajitura lejera cu ricotta si fructe – fara gluten
next
Gnocchi cu sparanghel si parmezan
previous
Prajitura lejera cu ricotta si fructe – fara gluten
next
Gnocchi cu sparanghel si parmezan

Add Your Comment