Ingredients
- 4 litri de apa fiarta si racita sau apa plata
- 6-8 flori de soc
- 1 lamaie mare
- 250 g zahar brun
- drojdie cat un bob de fasole
Instructiuni
Aceasta reteta este foarte rapida. In plus, fiind fermentata doar doua zile si cu foarte putina drojdie, este foarte putin acidulata si poate fi consumata si de persoanele care au probleme cu stomacul.
Se recomanda folosirea unui recipient de sticla.
Daca doriti un gust mai puternic si mai aromat puteti pune pana la 8 buchetele de flori proaspete.
Etape
1 Gata | Se clatesc florile de soc sub jet de apa si se pun pe fundul barcanului. Daca culegeti florile din padure, dintr-un loc ferit de praf si de noxe, nu mai e nevoie sa le clatiti, insa daca le cumparati de la piata si nu stiti de unde au fost culese, este indicat sa le spalati. |
2 Gata | Se stoarce lamaia si se pune zeama in barcan. Coaja ramasa se taie felii si se pune in borcan (de aceea, este bine sa spalati lamaia in prealabil). |
3 Gata | Se adauga zaharul si jumatate din cantitatea de apa si se amesteca pana la dizolvarea zaharului. |
4 Gata | Adaugati si restul de apa. |
5 Gata | Se pune borcanul intr-un loc cald si insorit si se lasa pana a doua zi. Nu puneti capacul. Acoperiti cu un tifon. |
6 Gata | A doua zi se adauga o bucatica mica de drojdie cam cat o boaba de fasole mai mare si se amesteca. |
7 Gata |