Reteta de trandafirata

Reteta de trandafirata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
10 flori de trandafir de dulceata
2 lamai cu coaja netratata
150-200 g miere (sau zahar, dar gustul e mult mai fin cu miere)
2,5 l apa

O limonda naturala, racoritoare si parfumata

  • 2 zile
  • Portii 2
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Trandafirata este cea mai parfumata bautura pe care o poti prepara la finalul primavarii si inceputul verii.
Este de fapt o limonada in care sunt infuzate petale de trandafiri. Cel mai bine este sa folosesti trandafiri de dulceata, soiul de trandafiri de damasc (rosa damascena), care sut cei mai parfumati, dar poti folosi si alti trandafiri de gradina, foarte parfumati
In aceeasi perioada a anului poti prepara si socata sau socata cu petale de bujori. Gasesti retetele aici si aici.

Etape

1
Gata

Scutura bine florile pentru a indeparta eventuale insecte sau praf. Se clatesc florile sub jet de apa.
Lasa-le intr-o sita sa se scurga si sa se usuce bine.

2
Gata

Desprinde petatelele si pune-le intr-un borcan curat de 3 litri.

3
Gata

Adauga mierea, zeama de la o lamaie si cealalta lamaie taiata felii.

4
Gata

Toarna apa pana se umple borcanul si amesteca foarte bine.

5
Gata

Acopera borcanul cu o farfurioara si lasa acest suc de trandafiri la macerat la soare (la cald) 2-3 zile, in functie de vreme. Daca e cald afara, se face mai repede, daca e mai racoare dureaza 1-2 zile in plus.
Amesteca din cand in cand.

6
Gata

Dupa 2-3 zile trandafirata este gata. Are o culoare frumoasa si o aroma desavarsita.
Strecoara trandafirata si pune-o in sticle curate.

7
Gata

Trandafirata se pastreaza la rece.
Este o bautura aromata, dulce-acrisoara, usor acidulata.

Loulou

previous
Panna cotta cu flori de liliac
previous
Panna cotta cu flori de liliac

Add Your Comment