Ratatouille de radacinoase – reteta de post (vegana) sau vegetariana

Ratatouille de radacinoase – reteta de post (vegana) sau vegetariana

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
2 linguri ulei de masline
2 cepe
150 g ciuperci champignon brune
1 lingura pasta de tomate
1 telina mica
2 radacini de patrunjel
2 morcovi
1-2 tije de telina apio
1 conserva de linte
2 lingurite de mustar
2 frunze de dafin
cateva crengute de cimbru verde sau uscat
1 lingura de otet balsamic
2 cartofi medii
2 cartofi dulci medii
2 sfecle rosii mai micute
25 g unt, unt vegetal sau ulei de masline
2 lingurite de miere
sare
piper proaspat macinat

O reteta care sa te incalzeasca in zilele reci de iarna

  • 2 ore
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Ratatouille de radacinoase – o varianta a faimoasei retete, adaptata pentru sezonul rece. O reteta care poate fi transformata intr-o reteta de post, o reteta care sa te incalzeasca in zilele reci de iarna.

Este o reteta satioasa datorita protetinelor din ciuperci si linte. Arata senzational si desi pare complicat de preparat, se face foarte simplu. Incearca si disgur iti vei surprinde prietenii si familia cu aceasta reteta.

Etape

1
Gata

Pregateste ingredientele, spala si curata legumele.

2
Gata

Toaca ceapa marunt. Pune o tigaie pe care o poti baga la cuptor sau un vas termorezistent pe foc mediu si adauga 2 linguri de ulei. Cand uleiul s-a incins adauga ceapa tocata si gateste pana cand se imnoaie.

3
Gata

Peste ceapa adauga ciupercile taiate in sferturi, daca sunt mai mici, sau felii, daca sunt mai mari.
Gateste aproximativ 5 minute, pana cand ciupercile incep sa se inmoaie.

4
Gata

Toaca morcovii, telina si radacina de patrunjel in cubulete de 1-2 cm. Adauga-le in tigaie peste ceapa si ciuperci.

5
Gata

Adauga lintea scursa, mustarul, foile de dafin, cimbrul, otetul balsamic si pasta de tomate. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust, toarna 600 ml de apa si lasa sa se gateasca la foc mic timp de 10 minute, acoperit cu capac.

6
Gata

Cat se gatesc legumele curata de coaja cartofii, cartofii dulci si sfecla. Taie-le in felii cat se poate de subtiri. Poti sa folosesti o mandolina, daca ai.

7
Gata

Ia vasul de pe foc si aseaza feliile de legume deasupra, in cercuri concentrice, alternand cartoful, cartoful dulce si sfecla.

8
Gata

Preincalzeste cuptorul la 180°C de grade Celsius (160 grade cu fan, treapta 4 la cuptorul cu gaz, temperatura medie). Topeste untul si amesteca-l cu mierea. Unge legumele de deasupra cu acest amestec, asfel incat fiecare felie sa fie acoperita.

9
Gata

Acopera vasul cu un capac sau cu o folie de aluminiu si coace timp de 20 de minute. Dupa 20 de minute inlatura capacul si coace inca 30 de minute, pna cand legumele sunt rumenite
Mai presara cimbru proaspat pe deasupra si serveste cat e cald.

Loulou

previous
Supa crema de broccoli
next
Biscuiti Linzer
previous
Supa crema de broccoli
next
Biscuiti Linzer

Add Your Comment