Quiche cu sparanghel, mazare si spanac

Quiche cu sparanghel, mazare si spanac

Ingrediente

Portii
Pentru aluat
300 g faina (poate fi si faina integrala)
150 g unt
un praf de sare
apa foarte rece
Pentru umplutura
150 g sparanghel
100 g boabe de mazare
75 g spanac baby
2 cepe verzi
75 g bacon sau sunculita
300 ml smantana
75 g branza de capra
4 oua
un varf de lingurita de nucsoara
o legatura de verdeata (marar sau patrunjel, dupa gust)
sare
piper

O optiune excelenta pentru sfarsitul primaverii sau inceputul verii cand avem sparanghel si mazare din belsug.

  • 1 ora si 40 minute
  • Portii 8
  • Medium

Ingrediente

  • Pentru aluat

  • Pentru umplutura

Modul de preparare

Baconul sau sunculita sunt optionale. Le puteti elimina din reteta si obitneti un preparat lacto-vegetarian gustos si hranitor.

1
Gata

Pentru aluat, puneti intr-un bol faina si sarea. Adaugati untul taiat cubulete si amestecati bine pana cand obiteti niste firmituri. Adaugati 2 linguri de apa foarte rece si framantati pana cand aluatul se incheaga. Daca este necesar mai adaugati apa. Inveliti aluatul in folie alimentara si puneti-l la frigider pentru 30 de minute.

2
Gata

Clatiti tijele de sparanghel. Tineti tija de cele doua capete si indoiti. Tija se va rupe in locul in care incepe partea lemnoasa. Partea de jos a tijei se curata de portiunile mai lemnoase. Taiati tijele in bucati de 2 cm pastrand varfurile intregi.
Puneti apa cu sare la fiert. Cand fierbe apa adaugati sparanghelul si boabele de mazare. Lasati sa fiarba timp de 1 minut. Scurgeti legumele si le puneti in apa cu gheata pentru a opri procesul de gatire, apoi scurgeti bine.

3
Gata

Se incinge cuptorul la 180°C (treapta 4 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata).
Se scoate aluatul din frigider. Intindeti aluatul pe o suprafata presarata cu faina cu ajutorul unui sucitor. Transferati aluatul in tava de tarta unsa cu unt si fixati-l bine pe baza si peretii vasului. Intepati baza cu o furculita, puneti hartie de copt peste si umpleti tava cu boabe de fasole sau orez. Coaceti aluatul timp de 10-12 minute, apoi scoateti hartia si boabele de fasole. Puneti tarta inapoi in cuptor pentru alte 10 minute.

4
Gata

Taiati baconul in fasiute subtiri si il puneti intr-o tigaie pe foc mediu. Il prajiti pana cand capata o culoare aurie. Scoateti baconul din tigaie si puneti spnacul pe care il sotati usor doar pana cand se inmoaie, apoi il luati de pe foc.

5
Gata

Intr-un bol bateti ouale impreuna cu smantana, adaugati sare, piper si nucsoara. Tocati marunt ceapa verde si verdeata si le adaugati peste ouale batute.

6
Gata

Peste aluatul copt pe jumatate, distribuiti uniform spanacul, sparanghelul, mazarea si baconul. Deasupra turnati amestecul de ou, smantana si verdeata, apoi presarati branza rasa sau sfaramata. Bagati la cuptor timp de 35-40 de minute, pana cand capata o culoare aurie.
Este bun atat cald, cat si rece, alaturi de o salata.

inapoi
Salata cu sparanghel si capsuni
inainte
Mini tarte cu rubarba
previous
Salata cu sparanghel si capsuni
next
Mini tarte cu rubarba

Add Your Comment