Ingredients
Pentru aluat
- 300 g faina (poate fi si faina integrala)
- 150 g unt
- un praf de sare
- apa foarte rece
Pentru umplutura
- 150 g sparanghel
- 100 g boabe de mazare
- 75 g spanac baby
- 2 cepe verzi
- 75 g bacon sau sunculita
- 300 ml smantana
- 75 g branza de capra
- 4 oua
- un varf de lingurita de nucsoara
- o legatura de verdeata (marar sau patrunjel, dupa gust)
- sare
- piper
Instructiuni
Acest quiche primavaratic este pur si simplu delicios. legumele de primavara-inceput de vara, branza, baconul se imbina perfect. La acestea se mai adauga si o crusta frageda, care poate fi preparata si din faina fara gluten.
Baconul sau sunculita sunt optionale. Le puteti elimina din reteta si obitneti un preparat lacto-vegetarian gustos si hranitor.
Etape
1 Gata | Pentru aluat, puneti intr-un bol faina si sarea. Adaugati untul taiat cubulete si amestecati bine pana cand obiteti niste firmituri. Adaugati 2 linguri de apa foarte rece si framantati pana cand aluatul se incheaga. Daca este necesar mai adaugati apa. Inveliti aluatul in folie alimentara si puneti-l la frigider pentru 30 de minute. |
2 Gata | Clatiti tijele de sparanghel. Tineti tija de cele doua capete si indoiti. Tija se va rupe in locul in care incepe partea lemnoasa. Partea de jos a tijei se curata de portiunile mai lemnoase. Taiati tijele in bucati de 2 cm pastrand varfurile intregi. |
3 Gata | Se incinge cuptorul la 180°C (treapta 4 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata). |
4 Gata | |
5 Gata | |
6 Gata | |
7 Gata |