Ingredients
-
Pentru aluat
-
300 g faina (poate fi si faina integrala)
-
150 g unt
-
un praf de sare
-
apa foarte rece
-
Pentru umplutura
-
150 g sparanghel
-
100 g boabe de mazare
-
75 g spanac baby
-
2 cepe verzi
-
75 g bacon sau sunculita
-
300 ml smantana
-
75 g branza de capra
-
4 oua
-
un varf de lingurita de nucsoara
-
o legatura de verdeata (marar sau patrunjel, dupa gust)
-
sare
-
piper
Instructiuni
Acest quiche primavaratic este pur si simplu delicios. legumele de primavara-inceput de vara, branza, baconul se imbina perfect. La acestea se mai adauga si o crusta frageda, care poate fi preparata si din faina fara gluten.
Baconul sau sunculita sunt optionale. Le puteti elimina din reteta si obitneti un preparat lacto-vegetarian gustos si hranitor.
Etape
1
Gata
|
Pentru aluat, puneti intr-un bol faina si sarea. Adaugati untul taiat cubulete si amestecati bine pana cand obiteti niste firmituri. Adaugati 2 linguri de apa foarte rece si framantati pana cand aluatul se incheaga. Daca este necesar mai adaugati apa. Inveliti aluatul in folie alimentara si puneti-l la frigider pentru 30 de minute. |
2
Gata
|
Clatiti tijele de sparanghel. Tineti tija de cele doua capete si indoiti. Tija se va rupe in locul in care incepe partea lemnoasa. Partea de jos a tijei se curata de portiunile mai lemnoase. Taiati tijele in bucati de 2 cm pastrand varfurile intregi. |
3
Gata
|
Se incinge cuptorul la 180°C (treapta 4 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata). |
4
Gata
|
|
5
Gata
|
|
6
Gata
|
|
7
Gata
|