Ingredients
- 3-4 fire de ceapa verde sau o ceapa rosie medie
- 1 morcov mare
- 2 ardei capia sau un ardei mare gras
- 2 rosii
- o mana de masline verzi
- 150 g branza Cheddar sau cascaval
- 8 foi mari de tortilla
- sare
- piper
- optional ierburi proaspete: patrunjel verde, coriandru, menta
- optional ardei iute
- guacamole, sos de rosii sau sos de iaurt
Instructiuni
Am folosit ceapa verde, ardei, rosii, morcov si masline, dar puteti folosi orice legume aveti prin frigider. Trebuie sa aveti in total cam 500 g de legume. Puteti folosi legume la gratar pe care le taiati cubulete, buchetele mici de broccoli, baby spanac, cartofi dulci copti, ciuperci sotate, rosii uscate, ardei copti. Aceasta reteta va permite sa folositi resturile de legume proaspete sau gatite pe care le aveti prin frigider. Important este sa nu aruncam nimic.
Etape
1 Gata | Curatati legumele. Tocati ceapa verde marunt. Curatati rosiile si ardeii de samburi si taiati-le cubulete. Dati morcovul pe razatoarea mare. Taiati maslinele. Amestecati toate legule intr-un bol. Adaugati un praf de sare si piper. Optional puteti adauga verdeata si ardei iute tocate marunt. |
2 Gata | Pentru a asambla quesadilla luati o foaie de tortilla, presarati umplutura deja pregatita pe toata suprafata, daca e nevoie mai presarati branza rasa, apoi puneti deasupra o alta foaie de totilla. |