Pui cu cartofi la cuptor – in stil marocan

Pui cu cartofi la cuptor – in stil marocan

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
8 pulpe de pui inferioare sau 4 pulpe intregi taiate
3 linguri ulei de masline
2 linguri iaurt
2 lingurite boia dulce
2 lingurite chimion macinat
2 lingurite sare
1 lingurita ghimbir pudra
1/2 lingurita piper macinat
1/2 lingurita turmeric
2-3 catei de usturoi tocati marunt sau dati prin razatoare
3-4 linguri patrunjel tocat marunt (sau 2 linguri frunze de patrunjel si 2 linguri frunze de coriandru, daca iti place)
400-500 g cartofi
1 lamaie
1/2 cana masline negre sau verzi

Clasicul pui cu cartofi transformat intr-un preparat aromat, cu gust de vacanta, perfect pentru o masa in familie sau cu prietenii

  • 1 ora
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Un preparat simplu, inspirat din faimoasele tajine marocane cu pui, masline si lamaie murata, o versiune mult mai aromata a clasicului pui cu cartofi la cuptor.

Secretul este marinada, un amestec de condimente ce vor da puiului o aroma si un gust deosebite. Lamaia si maslinele vor aduce ceva din savoarea mediteraneana. Acest preparat te va duce sigur cu gandul la vacanta.

Eu am avut doua pulpe intregi, dar poti folosi doar pulpe inferioare (ciocanele). Reteta de mai jos este pentru 8 ciocanele.

 

Etape

1
Gata

Preincalzeste cuptorul la 190°C de grade Celsius (treapta 4 la cuptorul cu gaz, temperatura medie spre mare).
Pregateste toate ingredientele.

2
Gata

Aseaza pulpele impreuna cu cartofii taiati in sferturi intr-o tava pentru cuptor.

3
Gata

Amesteca toate ingredientele pentru marinada intr-un bol: uleiul de masline, iaurtul, chimion, turmeric, ghimbir, boia, usturoiul zdrobit, patrunjelul tocat, sare si si piper.

4
Gata

Torna marinada peste pulpe si cartofi. Maseaza bine pulpele cu marinada, pentru a fi uniform acoperite. Aseaza felii de lamaie printre bucatile de carne.
Da tava la cuptor neacoperita pentru 50-60 minute sau pana cand carnea este bine patrunsa si este frumos rumenita.

5
Gata

Dupa ce scoti tava din cuptor adauga maslinele si presara patrunjel proapat tocat.

Loulou

previous
Broccoli si conopida gratinate
next
Salata cu linte, morcovi copti si feta
previous
Broccoli si conopida gratinate
next
Salata cu linte, morcovi copti si feta

Add Your Comment