Ingredients
- 8 pulpe de pui inferioare sau 4 pulpe intregi taiate
- 3 linguri ulei de masline
- 2 linguri iaurt
- 2 lingurite boia dulce
- 2 lingurite chimion macinat
- 2 lingurite sare
- 1 lingurita ghimbir pudra
- 1/2 lingurita piper macinat
- 1/2 lingurita turmeric
- 2-3 catei de usturoi tocati marunt sau dati prin razatoare
- 3-4 linguri patrunjel tocat marunt (sau 2 linguri frunze de patrunjel si 2 linguri frunze de coriandru, daca iti place)
- 400-500 g cartofi
- 1 lamaie
- 1/2 cana masline negre sau verzi
Instructiuni
Un preparat simplu, inspirat din faimoasele tajine marocane cu pui, masline si lamaie murata, o versiune mult mai aromata a clasicului pui cu cartofi la cuptor.
Secretul este marinada, un amestec de condimente ce vor da puiului o aroma si un gust deosebite. Lamaia si maslinele vor aduce ceva din savoarea mediteraneana. Acest preparat te va duce sigur cu gandul la vacanta.
Eu am avut doua pulpe intregi, dar poti folosi doar pulpe inferioare (ciocanele). Reteta de mai jos este pentru 8 ciocanele.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata | |
5 Gata |