• Home
  • Deserturi
  • Prajitura lejera cu ricotta si fructe – fara gluten

Prajitura lejera cu ricotta si fructe – fara gluten

Prajitura lejera cu ricotta si fructe – fara gluten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
4 oua
200 g ricotta
100 g iaurt grecesc
750 g fructe (capsuni, caise, piersici, mere)
150 g faina de migdale
100 g zahar de cocos
extract sau esenta de vanilie sau zahar vanilat
1 plic praf de copt
un praf de sare

Un desert simplu si rapid

  • 1 ora
  • Portii 8
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Daca nu aveti branza ricotta puteti folosi urda. Pentru un gust mai bugat in loc de iaurt grecesc puteti folosi smantana.
Se poate pregati cu orice fel de fructe. Vara puteti folosi capsuni, caise, piersici. Iarna puteti pregati acest desert cu felii subtiri de mere sau cu fructe exotice. Folositi imaginatia si sigur va iesi ceva bun.

Etape

1
Gata

Preincalziti cuptorul la 180°C (treapta 4 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata-mica).
Spalati fructele si taiati-le in jumatate sau felii, daca sunt mai mari.

2
Gata

Puneti zaharul, galbenusurile si esenta de vanilie intr-un bol si amestecati bine. In aceasta compozitie incorporati ricotta si iaurtul si amestecati din nou. Adaugati faina de migdale si praful de copt si amestecati pana cand se omogenizeaza bine.
Bateti albusurile cu un praf de sare pana obtineti o spuma tare. Incorporati albusurile putin cate putin, amestecand usor de jos in sus.

3
Gata

Ungeti o tava cu unt sau puteti sa o tapetati cu hartie de copt. Turnati compozitia in tava, nivelati-o putin si deasupra asezati fructele tatiate felii.
Bagati tava la cuptor timp de 50 de minute sau pana cand prajitura este aurie deasupra. Se lasa la racit, in tava, peste noapte.

Loulou

previous
Risotto cu sparanghel si rosii uscate
next
Suc cu catina, portocale si morcovi
previous
Risotto cu sparanghel si rosii uscate
next
Suc cu catina, portocale si morcovi

Add Your Comment