Prajitura frageda cu caise

Prajitura frageda cu caise

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
4 oua
250 g faina
150 g unt
300 g iaurt gras
200 g zahar
jumatate de lingurita de extract de vanilie
300-400 g caise
2 lingurite praf de copt (1 plic)
o mana de fulgi de migdale
un praf de sare

O prajitura foarte frageda si aromata

  • 55 minute
  • Portii 15
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Aceasta pajitura cu caise este atat de frageda, ca se topeste in gura. Este la fel de buna si cu visine sau alte fructe de vara.
Daca nu aveti extract de vanilie puteti folosi pentru aroma coaja de la o lamaie netratata.

Etape

1
Gata

Se preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2
Gata

Caisele se spala si apoi se taie felii de 1-2 cm grosime.

3
Gata

Intr-un bol se amesteca ouale, zaharul si extractul de vanillie pana cand se obtine o spuma si amestecul isi tripleaza volumul. Intre timp se topeste untul.

4
Gata

Faina se amesteca cu praful de copt si cu sarea.
Cand untul se raceste se adauga peste amestecul de ou si zahar.
Apoi se incorporeaza treptat faina si iaurtul. Se adauga jumatate din faina, se omgenizeaza, apoi se adauga jumatate din cantitatea de iaurt si se amesteca din nou. Repetati pana cand toate ingredientele sunt incorporate. Nu amestecati excesiv.

5
Gata

Tapetati cu hartie de copt o tava dreptunghiulara de 20/30 cm (daca nu aveti hartie de copt ungeti tava cu unt si apoi tatetati cu faina). Turnati compozitia in tava si distribuiti-o omogen. Asezati feliile de caise pe toata suprafata prajiturii, apoi presarati fulgii de migdale.

6
Gata

Bagati prajitura in cuptor pentru 35-40 minute pana se rumeneste si trece testul scobitorii.
Se lasa la racit, apoi se taie la dimensiunea dorita.
Este super frageda si daca o taiati cat e calda se zdrobeste, asa mi s-a intamplat mie, pentru ca nu am avut rabdare sa se raceasca. Se topeste in gura.

Loulou

previous
Salata Waldorf cu cirese – reteta vegana
next
Vinete cu parmezan
previous
Salata Waldorf cu cirese – reteta vegana
next
Vinete cu parmezan

Add Your Comment