Prajitura de ciocolata cu pere si vin rosu

Prajitura de ciocolata cu pere si vin rosu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
200 g ciocolata neagra
4 oua
250 g unt
150 g zahar brun
150 g faina de grau
50 g migdale macinate
1 pliculet praf de copt
1 lingurita de scortisoara
125 ml vin rosu
zahar vanilat sau esenta de vanilie
un praf de sare
Pentru perele fierte in vin
4-5 pere
250 ml vin rosu
2 linguri de zahar
1 baton de scortisoara
anason stelat
boabe de piper
cuisoare

Un desert fin, deosebit de savuros

  • 60 minute
  • Portii 10
  • Medium

Ingredients

  • Pentru perele fierte in vin

Instructiuni

Pentru a pregati aceasta prajitura puteti folosi pere Williams, pere Abate sau orice tip de pere bine coapte, dar nu sa nu fie moi.
Eu am folosit vin rosu sec, dar puteti folosi orice fel de vin rosu.
Se poate folosi o forma de copt cu diametrul de 26-28 cm.

Etape

1
Gata

Pregatiti mai intai perele fierte in vin. Puneti vinul la fiert impreuna cu mirodeniile si zaharul.
Intre timp, curatati perele de coaja si de cotoare. Taiati perele in sferturi, daca sunt mai micute, sau felii mai groase daca sunt mai mari.
Cand vinul incepe sa iarba adaugati perele si lasati-le sa fierba 15-20 minute pana cand incep sa se inmoaie. Nu le fierbeti prea mult, pentru ca trebuie sa-si pastreze fermitatea. Cand sunt gata, strecurati perele si lasati-le sa se raceasca.

2
Gata

Preincalziti cuptorul la 180°C (treapta 4 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata).

3
Gata

Untul impreuna cu ciocolata se taie cubulete si se topesc intr-o craticioara de inox cu fund dublu sau pe baie de aburi. Lasati sa se raceasca.

4
Gata

Amestecati galbenusurile cu zaharul brun si zaharul vanilat, pana cand se topeste zaharul. Adaugati si scortisoara. Adaugati ciocolata si untul topit si amestecati pana se omogenizeaza bine.

5
Gata

Amestecati faina cu migdalele macinate, praful de copt si sarea. Adaugati-le peste amestecul de ou cu ciocolata. Dupa ce se omogenizeaza bine adaugati vinul.

6
Gata

Bateti albusurile spuma. Apoi le incorporati in prajitura amestecand usor de jos in sus, pentru a ramane aerata.

7
Gata

Tapetati o tava cu baza detasabila cu hartie de copt, sau ungeti cu unt si tapetati cu faina. Turnati jumatate din compozitie in tava, apoi asezati perele fierte in vin. Turnati si restul de compozitie deasupra perelor.
Coaceti prajitura timp de 45 minute sau pana trece testul scobitorii.

8
Gata

Scoateti prajitura din cuptor si lasati-o sa se raceasca in forma 10 minute. Apoi desfaceti forma si lasati prajitura sa se raceasca bine inainte de a o servi. Se poate servi simpla, sau cu frisca alaturi.

Loulou

previous
Supa Thai de dovleac
next
Supa cu morcovi si ghimbir
previous
Supa Thai de dovleac
next
Supa cu morcovi si ghimbir

Add Your Comment