Ingredients
- 200 g ciocolata neagra
- 4 oua
- 250 g unt
- 150 g zahar brun
- 150 g faina de grau
- 50 g migdale macinate
- 1 pliculet praf de copt
- 1 lingurita de scortisoara
- 125 ml vin rosu
- zahar vanilat sau esenta de vanilie
- un praf de sare
Pentru perele fierte in vin
- 4-5 pere
- 250 ml vin rosu
- 2 linguri de zahar
- 1 baton de scortisoara
- anason stelat
- boabe de piper
- cuisoare
Instructiuni
Pentru a pregati aceasta prajitura puteti folosi pere Williams, pere Abate sau orice tip de pere bine coapte, dar nu sa nu fie moi.
Eu am folosit vin rosu sec, dar puteti folosi orice fel de vin rosu.
Se poate folosi o forma de copt cu diametrul de 26-28 cm.
Etape
1 Gata | Pregatiti mai intai perele fierte in vin. Puneti vinul la fiert impreuna cu mirodeniile si zaharul. |
2 Gata | Preincalziti cuptorul la 180°C (treapta 4 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata). |
3 Gata | |
4 Gata | |
5 Gata | |
6 Gata | |
7 Gata | |
8 Gata |