Prajitura cu mere si migdale – fara gluten

Prajitura cu mere si migdale – fara gluten

Ingrediente

Portii
5 mere mai mari sau 6 mere mai mici
150 g faina de migdale
4 oua
150 ml lapte sau lapte de migdale
150 ml ulei de cocos topit sau ulei de floarea soarelui daca nu vreti ca prajitura sa aiba gust de cocos
1 pliculet de praf de copt
100 g zahar de cocos (optional)
50 g fulgi de migdale
un praf de sare
1 lingurita de scortisoara macinata
jumatate de lingurita ghimbir macinat (optional)
un varf de lingurita de nucsoara macinata (optional)
optional puteti pune bucatele de nuci usor prajite

O prajitura gustoasa, sanatoasa si foarte usor de preparat.

  • 55 minute
  • Portii 20
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

Aveti si voi caiete sau foite cu retete de la prieteni? Aceasta este o reteta preluata de la o prietena draga.
Puteti prepara aceasta reteta cu sau fara lactoza si cu sau fara zahar.
Eu prefer sa folosesc mere foarte dulci si nu mai pun deloc zahar.

1
Gata

Preincalziti cuptorul la 180-190 grade Celsius (temperatura moderata - treapta 5 la cuptorul pe gaz).

2
Gata

Spalati merele si dati-le pe razatoarea mare. Eu pastrez si coaja. Nu are rost sa le curatati. Coaja e bogata in fibre.

3
Gata

Peste merele rase adaugati faina de migdale, praful de copt, praful de sare, condimentele, laptele, uleiul si ouale usor batute (si eventual zaharul si nucile). Amestecati totul pana sa omogenizeaza.

4
Gata

Tapetati cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de aproximativ 20 x 30 cm sau 24 x 24 cm. Turnati compozitia in tava si distributi-o uniform.
Coaceti prajitura timp de 45-50 minute pana cand devine aurie.

5
Gata

Dupa ce scoateti prajitura din cuptor lasati-o in tava pana se raceste complet. Apoi o puteti taia in bucati de dimensiunea dorita.

inapoi
Salata de fasole verde cu nuci – reteta georgiana
inainte
Risotto cu cartofi dulci si spanac
previous
Salata de fasole verde cu nuci – reteta georgiana
next
Risotto cu cartofi dulci si spanac

Add Your Comment