• Home
  • Deserturi
  • Prajitura cu ciocolata, cardamom si alune de padure – fara gluten

Prajitura cu ciocolata, cardamom si alune de padure – fara gluten

Prajitura cu ciocolata, cardamom si alune de padure – fara gluten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
150 g alune de padure decojite
8 pastai de cardamom verde
150 g ciocolata neagra (70 - 80%)
6 oua
125 g zahar (brun sau de cocos)
1 lingura de cacao plus o cantitate pentru pudrat
un praf de sare
frisca sau inghetata pentru servire

O prajitura aromata, buna pentru orice ocazie

  • 1 ora si 10 minute
  • Portii 8
  • Medium

Ingredients

Instructiuni

O prajitura usoara si foarte aromata. Daca nu iti place aroma de cardamom, poti folosi vanilie, scortisoara, coaja de portocala, sau alte arome pe placul tau.

Alunele dau un gust bogat si inlocuiesc faina, transformand acest desert intr-unul fara gluten.

Aceasta prajitura poate fi servita atat la o masa de duminica cat si la un eveniment deosebit.

Etape

1
Gata

Prajeste alunele intr-o tigaie antiaderenta pana cand sunt usor rumenite. Lasa-le sa se raceasca apoi marunteste-le cu ajutorul unui robot de bucatarie pana obtii o pudra fina.

2
Gata

Scoate semintele de cardamom din pastai si marunteste-le cu ajutorul unui mojar.

3
Gata

Preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius (treapta 3 la cuptorul pe gaz, temperatura medie-mica).

4
Gata

Pune ciocolata rupta in bucati si untul intr-un bol. Topeste ciocolata si untul pe baie de apa (pune bolul deasupra unui vas cu apa fierbinte - bolul nu trebuie sa atinga suprafata apei). Amesteca pana obtii un amestec lucios si fin.

5
Gata

Separa albusurile de galbenusuri.
Bate albusurile pana obtii o spuma tare.

6
Gata

Pune zaharul peste galbenusuri si amesteca cu ajutorul unui mixer pana cand compozitia capata o culoare pala si isi dubleaza volumul.

7
Gata

Amesteca ciocolata si untul topit cu amestecul de galbenusuri si zahar, pana se incorporeaza bine. Adauga apoi pudra de cacao, cardamomul macinat si un praf de sare. Amesteca pana se incorporeaza perfect.

8
Gata

Adauga alunele si amesteca bine.
Apoi incepe sa adaugi albusurile. Pune mai intai o treime din albusuri si amesteca usor de jos in sus avand grija sa pastrezi cat mai mult aer in compozitie. Apoi adauga si restul de albus amestecand tot cu grija.

9
Gata

Toarna compozitia obtinuta intr-o tava cu fundul detasabil, cu diametrul de 23-25 cm, tapetata cu hartie de copt.
Coace prajitura timp de 35 minute.
Lasa prajitura sa se raceasca in tava apoi pudreaza cu cacao.

10
Gata

Serveste prajitura alaturi de frisca sau inghetata, dar merge si alaturi de un iaurt gras, sau un iaurt de cocos.

Loulou

previous
Salata cu peste la cuptor, sfecla coapta si grepfruit
next
Carnati cu fasole si multe legume la cuptor
previous
Salata cu peste la cuptor, sfecla coapta si grepfruit
next
Carnati cu fasole si multe legume la cuptor

Add Your Comment