Ingredients
- 250 g urda sau ricotta
- 6-7 fire de sparanghel
- 2 fire de ceapa verde
- 2 oua
- 2-3 foi fine de placinta
- o mana de verdeata tocata (eu am folosit un amestec de marar, patrunjel si menta. poti folosi si cimbru)
- 2-3 linguri de iaurt
- 30 g parmezan
- 2 linguri de ulei de masline
- coaja de la o lamaie
- doua cubulete de unt
- sare
- piper proaspat macinat
Instructiuni
Aceste placintele cu ricotta si sparanghel sunt foarte simplu de preparat, avand la baza foi de placinta, coapte in forme de briose.
Aroma data de coaja de lamaie si ierburile aromatice se potrivesc perfect cu sparanghelul, iar ricotta confera cremozitate acestor placinte.
Poti prepara acesta reteta fie in forme de briose, fie intr-o forma mare de tarta.
Se pot servi ca aperitiv, dar si ca fel principal, alaturi de o salata de sezon.
Etape
1 Gata | Preincalzeste cuptorul la 180°C (treapta 4-5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata). |
2 Gata | |
3 Gata | Intr-o tigaie pune la topit un cubulet de unt. Cand untul s-a topit adauga varfurile tijelor de sparanghel si soteaza 3-4 minute. Scoate varfurile din tigaie si lasa-le deoparte. |
4 Gata | |
5 Gata | |
6 Gata | Intr-un bol amesteca ricotta sau urda, parmezanul ras, iaurtul, ouale, coaja de lamaie, verdeata tocata marunt, ceapa tocata marunt, bucatelele mici de sparanghel de la baza tijelor. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Amesteca bine. |
7 Gata | |
8 Gata |