Placintele cu ricotta si sparanghel

Placintele cu ricotta si sparanghel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
250 g urda sau ricotta
6-7 fire de sparanghel
2 fire de ceapa verde
2 oua
2-3 foi fine de placinta
o mana de verdeata tocata (eu am folosit un amestec de marar, patrunjel si menta. poti folosi si cimbru)
2-3 linguri de iaurt
30 g parmezan
2 linguri de ulei de masline
coaja de la o lamaie
doua cubulete de unt
sare
piper proaspat macinat

Cosulete aromate, cu gust fin

  • 55 minute
  • Portii 6
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Aceste placintele cu ricotta si sparanghel sunt foarte simplu de preparat, avand la baza foi de placinta, coapte in forme de briose.
Aroma data de coaja de lamaie si ierburile aromatice se potrivesc perfect cu sparanghelul, iar ricotta confera cremozitate acestor placinte.
Poti prepara acesta reteta fie in forme de briose, fie intr-o forma mare de tarta.

Se pot servi ca aperitiv, dar si ca fel principal, alaturi de o salata de sezon.

Etape

1
Gata

Preincalzeste cuptorul la 180°C (treapta 4-5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata).

2
Gata

Clateste sparanghelul. Indeparteaza partea mai lemnoasa de la baza tijei cu ajutorului unui peeler.
Taie baza tijei in bucatele mici si lasa varful tijei pentru decor.

3
Gata

Intr-o tigaie pune la topit un cubulet de unt. Cand untul s-a topit adauga varfurile tijelor de sparanghel si soteaza 3-4 minute. Scoate varfurile din tigaie si lasa-le deoparte.
Adauga inca putin unt in tigaie si pune bucatele mici de sparanghel de la baza tijei. Soteaza-le si pe ele 3-4 minute si apoi lasa-le sa se raceasca.

4
Gata

Taie foile de placinta in patrate.

5
Gata

Unge formele de briose sau niste ramechine cu ulei. Apoi adauga o prima foaie de placinta si fixeaz-o bine in forma pentru a obtine un cosulet. Unge foaia cu ulei apoi pune o noua foaie de placinta. In fiecare forma poti pune 3-4 foi de placinta. Procedeaza astfel cu toate formele de briose.

6
Gata

Intr-un bol amesteca ricotta sau urda, parmezanul ras, iaurtul, ouale, coaja de lamaie, verdeata tocata marunt, ceapa tocata marunt, bucatelele mici de sparanghel de la baza tijelor. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Amesteca bine.

7
Gata

Pune cam doua linguri de umplutura in fiecare cosulet din foi de placinta. Pe deasupra pune bucati din varfurile tijelor de sparanghel pastrate mai devreme. Poti sa mai presari putin parmezan ras.
Placintelele se coc timp de 35-40 minute, pana cand foile de placinta devin aurii.

8
Gata

Aceste placintele cu ricotta si sparanghel sunt bune atat calde cat si reci. Se pot servi alaturi de o salata de sezon. Sunt potrivite pentru orice moment al zilei.

Loulou

previous
Salata cu sparanghel si capsuni
next
Tarte Tatin cu rosii cherry
previous
Salata cu sparanghel si capsuni
next
Tarte Tatin cu rosii cherry

Add Your Comment