Placinta pastorului – reteta vegana (de post) sau vegetariana

Placinta pastorului – reteta vegana (de post) sau vegetariana

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
600 g cartofi albi
600 g cartofi dulci (sau telina, sau conopida)
1 ceapa
2-3 catei de usturoi
2 morcovi
1 ardei (eu am avut jumatate de ardei rosu si jumatate de ardei galben)
2 tije de telina apio
300-400 g ciuperci (eu am avut un amestec de ciuperci champignon brune si ciuperci shiitake)
2-3 linguri ulei de masline
2-3 lnguri de unt sau unt vegetal
1 conserva de linte (400 g)
200 g rosii pasate
100 ml supa de legume sau apa
100 g baby spanac
30 g parmezan ras (optional)
1 lingurita de cimbru uscat
sare
piper proaspat macinat

O plăcintă plina de legume, consistenta, atat de aromata și de satioasa incat nu vei simti lipsa carnii.

  • 1 ora
  • Portii 6
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Reteta de placinta a pastorului are la origine carne tocata si piure de cartofi. Eu am ales sa fac o versiune doar cu legume, care poate fi extrem de versatila pentru ca poti include orice legume ai prin casa, iar piureul poate fi din cartofi, cartofi dulci, cartofi si telina, cartofi si conopida, etc. Poti alege legumele care iti plac.

In aceasta reteta am folosit ciuperci in loc de carne si am facut un piure din cartofi simpli si cartofi dulci.

Poti sa folosesti vinete in loc de ciuperci. Le tai cubulete, le prajesti mai intai si apoi le incluzi in amestecul de legume asa cum e descris mai jos.

De asemenea poti sa mai adaugi naut, mazare sau fasole verde. Combinatiile sunt nelimitate.

Etape

1
Gata

Spala si curata legumele.
Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius (treapta 6 sau temperatura moderata spre mare la cuptorul pe gaz).

2
Gata

Taie cartofii cubulete si pune-i la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert scurge bine apa, adauga untul sau untul vegetal (poti folosi si ulei de masline) si zdrobeste cartofii pana obtii un piure fin. Daca e nevoie mai poti adauga cateva linguri de lapte sau lapte vegetal. Asezoneaza piureul cu sare si piper si lasa-l deoparte.

3
Gata

Taie ciupercile feliute.
Pune o tigaie cu doua linguri de ulei la incins pe foc mediu. Adauga ciupercile si soteaza-le pana cand capata o culoare aurie. Scoate apoi ciupercile din tigaie si pune-le deoparte.

4
Gata

In aceeasi tigaie mai adauga o lingura de ulei. lasa-l sa se incinga si apoi adauga ceapa si usturoiul tocate marunt.
Soteaza pana cand ceapa devine translucida.

5
Gata

Adauga apoi in tigaie morcovii taiati rondele, ardeiul taiat cubulete sau fasiute si telina apio taiate feliute. Adauga un praf de sare si soteaza legumele cateva minute pana se incep sa se inmoaie.

6
Gata

Adauga apoi lintea bine scursa de zeama din conserva, ciupercile, rosiile pasate si supa sau apa. Adauga si cimbrul, acopera cu un capac si lasa sa fiarba la foc potrivit pana cand toate legumele sunt bine fierte (10-15 minute).

7
Gata

Dupa ce legumele sunt bine patrunse ia tigaia de pe foc si adauga spanacul. Amesteca spanacul inn compozitie si apoi asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Aceasta este umplutura placintei.

8
Gata

Unge o tava pentru cuptor cu putin ulei (dimensiuni 25 cm x 35 cm sau 20 cm x 30 cm). Toarna umplutura de legume, iar apoi acopera cu piure intr-un strat uniform. Optional poti presara parmezan ras pe deasupra. Daca vrei o placinta vegana poti sa stropesti cu putin ulei de masline. Da tava la cuptor pentru 20 de minute sau pana cand este rumenita si capata o culoare aurie.

9
Gata

Este excelenta calda, dar se pastreaza bine cateva zile la frigider si poate fi reincalzita. Poti sa servesti alaturi de o salata verde.

Loulou

previous
Carnati cu fasole si multe legume la cuptor
next
Risotto cu urzici si sos de hrean
previous
Carnati cu fasole si multe legume la cuptor
next
Risotto cu urzici si sos de hrean

Add Your Comment