Placinta frageda cu cirese sau visine

Placinta frageda cu cirese sau visine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
Pentru aluat
350 g faina
220 g unt rece
1 lingura de zahar
un praf de sare
1 ou
cateva linguri de apa foarte rece
coaja de la o jumatate de lamaie
Pentru umplutura
1 kg de cirese sau de visine (750-800 g fructe fara samburi)
3-4 linguri de zahar (in functie de cat de dulce vrei sa fie)
1 lingura de amidon
2 linguri faina de migdale
zeama de la o jumatate de lamaie

Placinta frageda si parfumata, pur si simplu perfecta

  • 1 ora si 20 minute
  • Portii 8
  • Easy

Ingredients

  • Pentru aluat

  • Pentru umplutura

Instructiuni

Aceasta placinta cu cirese sau visine este foarte frageda, aromata si gustoasa.
Poti prepara aceasta placinta cu visine, cu cirese, sau cu un amestec de fructe. De asemenea, in functie de ce fructe folosesti poti ajusta cantitatea de zahar.

Aluatul fraged se combina perfect cu fructele zemoase.

Poti inceca si tartele simple, rustice, folosind aceasta reteta.

Etape

1
Gata

Pentru aluat, pune intr-un bol faina, un praf de sare, coaja rasa de la o lamaie si zaharul. Adauga untul rece taiat cubulete si amesteca bine cu degetele pana cand se obtin niste firmituri. Adauga oul si 2-3 linguri de apa foarte rece si framanta pana cand aluatul se incheaga. Daca este necesar mai adauga cate o lingura de apa foarte rece. Cand aluatul devine fin si elastic imparte-l in doua, apoi inveleste-l in hartie de copt si pune-l la frigider pentru cel putin 30 de minute.

2
Gata

Cat aluatul sta la frigider spala fructele si curata-le de codite si samburi.

3
Gata

Pune fructele intr-o cratita si adauga zaharul, amidonul si faina de migdale. Amesteca si pune cratita pe foc mediu.
Gateste pana cand incepe sa se ingroase de la amidon. Apoi lasa umplutura sa se raceasca

4
Gata

Scoate o bucata de aluat din frigider. Pune aluatul intre doua foi de hartie de copt. Intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor pana cand obtii o foaie suficient de mare cat sa acopere atat fundul cat si peretii tavii. Transfera aluatul intr-o tava unsa cu unt.
Fixeaza aluatul pe baza si peretii vasului. Indeparteaza aluatul in exces. Pune tava 10-15 minute la congelator.

5
Gata

Pune umplutura in tava si distribuie uniform.

6
Gata

Scoate si a doua bucata de aluat din frigider si intinde o foaie cu ajutorul unui sucitor. Taie aluatul in fasii de grosimea dorita.

7
Gata

Aseaza fasiile de aluat paralel, lasand spatiu intre ele. Pune apoi restul de fasii transversal, alternand fasiile ca in imagine pentru a obtine o impletitura.
La final imbina capetele fasiilor cu aluatul de pe marginea tavii.
Unge aluatul cu ou batut.

8
Gata

Coace placinta in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celcius timp de 45-50 de minute, sau pana cand aluatul devine auriu.
Dupa ce s-a copt, lasa placinta sa se raceasca in tava.

9
Gata

Aceasta placinta cu cirese sau visine este foarte frageda, de aceea e bine sa o lasi sa se raceasca inainte de a o taia.
Este perfecta servita simpla, dar e si mai delicioasa servita cu o cupa de inghetata.

Loulou

previous
Salata de vinete cu ardei copti si feta
next
Salata de vara cu feta, fructe si legume
previous
Salata de vinete cu ardei copti si feta
next
Salata de vara cu feta, fructe si legume

Add Your Comment