Ingredients
Pentru aluat
- 350 g faina
- 220 g unt rece
- 1 lingura de zahar
- un praf de sare
- 1 ou
- cateva linguri de apa foarte rece
- coaja de la o jumatate de lamaie
Pentru umplutura
- 1 kg de cirese sau de visine (750-800 g fructe fara samburi)
- 3-4 linguri de zahar (in functie de cat de dulce vrei sa fie)
- 1 lingura de amidon
- 2 linguri faina de migdale
- zeama de la o jumatate de lamaie
Instructiuni
Aceasta placinta cu cirese sau visine este foarte frageda, aromata si gustoasa.
Poti prepara aceasta placinta cu visine, cu cirese, sau cu un amestec de fructe. De asemenea, in functie de ce fructe folosesti poti ajusta cantitatea de zahar.
Aluatul fraged se combina perfect cu fructele zemoase.
Poti inceca si tartele simple, rustice, folosind aceasta reteta.
Etape
1 Gata | Pentru aluat, pune intr-un bol faina, un praf de sare, coaja rasa de la o lamaie si zaharul. Adauga untul rece taiat cubulete si amesteca bine cu degetele pana cand se obtin niste firmituri. Adauga oul si 2-3 linguri de apa foarte rece si framanta pana cand aluatul se incheaga. Daca este necesar mai adauga cate o lingura de apa foarte rece. Cand aluatul devine fin si elastic imparte-l in doua, apoi inveleste-l in hartie de copt si pune-l la frigider pentru cel putin 30 de minute. |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata | Scoate o bucata de aluat din frigider. Pune aluatul intre doua foi de hartie de copt. Intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor pana cand obtii o foaie suficient de mare cat sa acopere atat fundul cat si peretii tavii. Transfera aluatul intr-o tava unsa cu unt. |
5 Gata | |
6 Gata | |
7 Gata | |
8 Gata | |
9 Gata |








