Placinta cu legume

Placinta cu legume

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
2 dovlecei sau zucchini mai micuti sau unul mai marisor
2 morcovi mici sau unul mai mare ovlecelul sau zucchini prin razatoarea mare
3 fire de ceapa verde sau 2 esalote
1 ardei rosu
4-5 foi de placinta
3 oua
30 g parmezan
150 g branza telemea, feta, mozarella, cascaval (in principiu ce ai prin casa)
1 legatura de verdeata (marar, patrunjel sau ambele)
230 ml iaurt de baut (poate fi si vegetak) sau smantana lichida
sare
piper proaspat macinat

O placinta delicioasa, cu gust bogat de legume

  • 1 ora
  • Portii 8
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Aceasta placinta cu legume este delicioasa si mai ales foarte simplu de preparat.
Poti sa o gatesti atunci cand ai cateva foi de placinta ramase, la care adaugi ce legume ai prin casa si tot asa poti recupa si resturi de branza de prin frigider.
Poti adapta reteta in functie de ce ai la dispozitie. Poti inlocui morcovul cu cartof dulce sau dovlecelul cu broccoli. Fii cat mai creativ(a) in bucatarie.
De asemenea, daca nu ai foi de placinta, pot ingrosa compozitia cu faina de grau, de orez sau de naut.
Se poate servi ca si aperitiv, dar si la felul principal, ca si garnitura sau de sine statatoare alaturi de o salata verde sau salata de rosii.
Este ideala pentru luat la serviciu sau la picnic.

Etape

1
Gata

Preincalzeste cuptorul la 180°C (treapta 4-5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata).
Spala si curata legumele.

2
Gata

Da dovlecelul sau zuccini prin razatoarea mare. Adauga sare si pune-l la scurs intr-o strecuratoare .

3
Gata

Cat se scurge dovlecelul pregateste celelalte legume.
Da morcovul pe razatoare, taie ceapa marunt, taie ardeiul fasiute sau cubulete. Toaca si verdeata marunt.

4
Gata

Da branza pe razatoare si taie foile de placinta in fasii.

5
Gata

Ai nevoie de un bol mare pentru a pregati umplutura pentru placinta.
Pune ouale si iaurtul sau smantana in bol. Adauga sare si piper proaspat macinat. Amesteca totul bine cu un tel.

6
Gata

Peste oul amestecat cu iartul adauga acum branza, morcovul, ceapa, ardeiul, sau ce alte legume ai ales sa folosesti. Stoarce bine dovlecelul in maini inainte de a-l adauga in compozitie. Adauga vedeata tocata si fasiile de foi de placinta. Amesteca totul foarte bine. Daca compozitia este prea groasa poti sa mai adaugi un ou si 2-3 linguri de iaurt, Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

7
Gata

Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit o tava cu dimensiunile de aproximativ 20 cm x 30 cm.
Placinta se coace 45-50 minute sau pana cand devine brun-aurie.

8
Gata

Lasa placinta sa se raceasca inainte de a o taia.
Acesta placinta cu legume, versatila si foarte delicioasa este ideala pentru orice moment al zilei.
Pofta buna!

Loulou

previous
Tarta vegana (de post) cu rosii, vinete si masline
next
Salata de fructe rosii
previous
Tarta vegana (de post) cu rosii, vinete si masline
next
Salata de fructe rosii

Add Your Comment