Ingredients
- 2 dovlecei sau zucchini mai micuti sau unul mai marisor
- 2 morcovi mici sau unul mai mareovlecelul sau zucchini prin razatoarea mare
- 3 fire de ceapa verde sau 2 esalote
- 1 ardei rosu
- 4-5 foi de placinta
- 3 oua
- 30 g parmezan
- 150 g branza telemea, feta, mozarella, cascaval (in principiu ce ai prin casa)
- 1 legatura de verdeata (marar, patrunjel sau ambele)
- 230 ml iaurt de baut (poate fi si vegetak) sau smantana lichida
- sare
- piper proaspat macinat
Instructiuni
Aceasta placinta cu legume este delicioasa si mai ales foarte simplu de preparat.
Poti sa o gatesti atunci cand ai cateva foi de placinta ramase, la care adaugi ce legume ai prin casa si tot asa poti recupa si resturi de branza de prin frigider.
Poti adapta reteta in functie de ce ai la dispozitie. Poti inlocui morcovul cu cartof dulce sau dovlecelul cu broccoli. Fii cat mai creativ(a) in bucatarie.
De asemenea, daca nu ai foi de placinta, pot ingrosa compozitia cu faina de grau, de orez sau de naut.
Se poate servi ca si aperitiv, dar si la felul principal, ca si garnitura sau de sine statatoare alaturi de o salata verde sau salata de rosii.
Este ideala pentru luat la serviciu sau la picnic.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata | |
5 Gata | |
6 Gata | Peste oul amestecat cu iartul adauga acum branza, morcovul, ceapa, ardeiul, sau ce alte legume ai ales sa folosesti. Stoarce bine dovlecelul in maini inainte de a-l adauga in compozitie. Adauga vedeata tocata si fasiile de foi de placinta. Amesteca totul foarte bine. Daca compozitia este prea groasa poti sa mai adaugi un ou si 2-3 linguri de iaurt, Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. |
7 Gata | |
8 Gata |