Pilaf cu pui si bob (sau mazare)

Pilaf cu pui si bob (sau mazare)

Ingrediente

Portii
1 ceapa medie
1 piept de pui sau doua pulpe dezosate
2 tije de telina apio (optional)
250 g orez basmati
700 ml supa de pui sau de legume (daca nu aveti supaputeti folosi apa)
200 mg bob verde sau mazare verde
o legatura mica de marar
2 linguri de fulgi de migdale
sare
piper

Gustos, reconfortant si usor de preparat

  • 40 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

Acest pilaf este o combinatie perfecta de proteine si carbohidrati. E usor de preparat si foarte gustos. Daca nu aveti bob puteti folosi mazare proaspata sau congelata. Rezultatul este la fel de gustos.
In vara am gasit pastai de bob in piata. Mi-a placut atat de mult incat am pus si la congelat pentru iarna.
Daca vreti sa incercati si alte retete cu bob, gasiti aici cateva sugestii: Salata cu quinoa, bob, dovlecei si feta, Bruschete cu bob verde si feta, sau Salata de couscous cu bob, mazare si menta.

1
Gata

Eu am folosit un piept de pui cu os. am taiat carnea fasii, iar osul l-am fiert si am pregatit supa pentru pilaf.
Tocati ceapa si telina marunt.
Puneti uleiul la incins intr-o cratita. Adaugati ceapa si telina apio, daca ati ales sa o folositi si sotati cetava minute pana cand ceapa devine translucida.

2
Gata

Adaugati fasiile de carne de pui si sotati pe toate partile pana incepe sa se rumeneasca usor. In acest moment adaugati orezul si sotati inca 1-2 minute. Asezonati cu sare si piper si adaugati supa.
Acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic.

3
Gata

Intre timp pregatiti bobul. Daca folositi mazare sariti peste aceasta etapa.
Puneti o oala cu apa cu sare la fiert. Cand apa incepe sa fiarba, adaugati boabele de bob. Se fierb timp de 4-6 minute. Scurgeti apa si puneti bobul intr-un vas cu apa rece si cateva cuburi de gheata sau raciti boabele sub jet de apa rece. Dupa ce s-au racit boabele se scurg bine. Inainte de a le folosi, boabele trebuie curatate de coaja de deasupra.

4
Gata

Cand orezul este fiert sa adauga bobul si se amesteca bine. Se mai lasa pe foc 2-3 minute.
Daca folositi mazare, adaugati-o cand orezul este aproape fiert si mai fierbeti pana cand atat mazarea cat si orezul sunt fierte.
Se serveste cu marar tocat si cu fulgi de migdale usor prajiti.

inapoi
Salata de nuca de cocos
inainte
Salata cu conopida coapta si halloumi
previous
Salata de nuca de cocos
next
Salata cu conopida coapta si halloumi

Add Your Comment