Ingredients
Pentru piftelute
- 600 g carne tocata de porc sau vita sau amestec
- 2 mere verzi de dimensiune medie (preferabil Granny Smith)
- 60 g parmezan ras
- 1 ou
- 2 catei de usturoi sau 2 fire de usturoi verde
- 1-2 linguri de faina (poate fi faina de tapioca daca vrei sa eviti glutenul)
- 1 lingurita de seminte de fenicul (optional)
- sare
- piper
- ulei pentru prajit
Pentru piure
- 1 Kg de cartofi albi
- 2 mere verzi de dimensiune medie (preferabil Granny Smith)
- 60 g unt
- 1 ceapa mica
- 1 lingurita de otet de cidru de mere
- 1/2 lingurita de zahar
- un praf de nucsoara macinata
- sare
- piper
- doua fire de ceapa verde (optional)
Instructiuni
Cand am vazut pentru oara aceasta reteta mi s-a parut neobisnuit sa pun mere in piftelute, insa dupa ce le-am incercat mi-am dat seama ca marul se potriveste perfect cu grasimea din carne si face ca pitelutele sa fie mai usoare si poate chiar si mai usor de digerat. Piureul de cartofi cu mar se combina perfect cu aceste piftelute.
Aceasta combinatie reprezinta un fel principal satios, dar poti servi piftelutele si separat ca aperitiv.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata | Se topeste untul intr-o tigaie si se aduga ceapa tocata marunt. Se gateste pana cand ceapa se inmoaie. |
5 Gata | Poti servi aceste minunate piftelute cu mar verde si alaturi de Chipsuri din banane plantain sau cu aceasta Salata de cruditati si seminte. |