• Home
  • Aperitive / Salate
  • Piftelute din carne de porc sau vita cu mar verde alaturi de piure de cartofi si mar verde

Piftelute din carne de porc sau vita cu mar verde alaturi de piure de cartofi si mar verde

Piftelute din carne de porc sau vita cu mar verde alaturi de piure de cartofi si mar verde

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
Pentru piftelute
600 g carne tocata de porc sau vita sau amestec
2 mere verzi de dimensiune medie (preferabil Granny Smith)
60 g parmezan ras
1 ou
2 catei de usturoi sau 2 fire de usturoi verde
1-2 linguri de faina (poate fi faina de tapioca daca vrei sa eviti glutenul)
1 lingurita de seminte de fenicul (optional)
sare
piper
ulei pentru prajit Pentru piure
Pentru piure
1 Kg de cartofi albi
2 mere verzi de dimensiune medie (preferabil Granny Smith)
60 g unt
1 ceapa mica
1 lingurita de otet de cidru de mere
1/2 lingurita de zahar
un praf de nucsoara macinata
sare
piper
doua fire de ceapa verde (optional)

Gustos, fresh si inedit

  • 35 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

  • Pentru piftelute

  • Pentru piure

Instructiuni

Cand am vazut pentru oara aceasta reteta mi s-a parut neobisnuit sa pun mere in piftelute, insa dupa ce le-am incercat mi-am dat seama ca marul se potriveste perfect cu grasimea din carne si face ca pitelutele sa fie mai usoare si poate chiar si mai usor de digerat. Piureul de cartofi cu mar se combina perfect cu aceste piftelute.
Aceasta combinatie reprezinta un fel principal satios, dar poti servi piftelutele si separat ca aperitiv.

Etape

1
Gata

Intr-un bol amesteca carnea tocata, merele rase, ouale, parmezanul ras, usturoiul zdrobit (sau usturoiul verde tocat marunt), sare si piper si amesteca bine.
Daca ti se pare ca amestecul obtinut nu se leaga suficient poti sa mai adaugi si 1-2 linguri de faina.

2
Gata

Pune o tigaie cu ulei la incins pe foc mediu. Formeaza cu mainile umede piftelute de marimea dorita si prajeste-le pana cand rumenite pe fiecare parte.
Poti sa coci piftelutele in cuptor, daca nu vrei sa folosesti ulei.

3
Gata

Pentru a pregati piureul curata merele si cartofii de coaja si taie-le in cubulete.
Pune merele si cartofii intr-o oala si pune apa cat sa le acopere. Adauga un praf de sare si pune-le la fiert pana cand devin moi.

4
Gata

Se topeste untul intr-o tigaie si se aduga ceapa tocata marunt. Se gateste pana cand ceapa se inmoaie.
Se scurg bine cartofii si merele de apa si se adauga ceapa si untul, otetul, zaharul si nucsoara si se zdrobesc pana cand obtii un piure fin.
Piureul se serveste langa piftelute, cu ceapa verde tocata deasupra.

5
Gata

Poti servi aceste minunate piftelute cu mar verde si alaturi de Chipsuri din banane plantain sau cu aceasta Salata de cruditati si seminte.

Loulou

previous
Morcovi la cuptor cu piure de avocado
next
Piept de pui in stil Caprese
previous
Morcovi la cuptor cu piure de avocado
next
Piept de pui in stil Caprese

Add Your Comment