Piept de pui in stil Caprese

Piept de pui in stil Caprese

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
4 fileuri de piept de pui
250 g mozzarella maturata
2-3 rosii medii
30 g seminte de pin
60 g frunze de busuioc
50 g parmezan
100 ml ulei de masline pentru pesto plus inca o lingura pentru prajit
suc de lamaie
1-2 catei de usturoi
sare
piper proaspat macinat

Piept de pui plin de culoare si savoare

  • 50 minute
  • Portii 4
  • Medium

Ingredients

Instructiuni

Acest piept de pui este inspirat de faimoasa salata Caprese. Ai ingredientele din salata incorporate intr-o friptura inedita. Se prepara foarte usor, iar rezultatul este senzational.

Etape

1
Gata

Prima etapa este pregatirea sosului pesto. Daca ai pesto deja pregatit poti sa treci peste aceasta etapa.
Prajeste usor semintele de pic intr-o tigaie antiaderenta. Lasa-le doar pana cand incep sa miroasa usor.
Pune urmatoarele ingredinte intr-un robot de bucatarie sau blender: frunzele de busuioc (pastreaza 8-10 frunze pentru mai tarziu), semintele de pin, 100 ml ulei de masline, o lingura de suc lamaie, usturoiul curatat, parmezanul ras, sare, piper. Marunteste totul impreuna pana obtii un amestec omogen. Gusta si vezi daca mai e nevoie de sare, piper sau suc de lamaie.

2
Gata

Urmatoarea etapa este marinarea carnii cu sos pesto. Spala pieptul de pui, apoi usca-l tapetand cu servetele de hartie. Taie un buzunar lateral pe lungimea fiecarei bucati de piept. Ai grija sa nu tai pana la capat pe toata latimea.
Maseaza bine pieptul de pui cu sos pesto, atat pe exterior cat si in interiorul buzunarului. Acopera carnea si bag-o la frigider timp de cel putin 30 minute.

3
Gata

Taie mozzarella si rosiile in felii nu foarte subtiri.
Scoate carnea din frigider si la-o sa ajunga la temperatura camerei.
Pune 2-3 felii de zozzarella, 2-3 felii de rosii si cateva frunze de busuioc in fiecare buzunar. Inchide buzunarul cat mai bine tragand carnea peste umplutura.

4
Gata

Incinge 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie mare. Pune pieptul de pui in tigaie si gateste la foc mediu 7-8 minute pe fiecare parte, sau pana cand se rumeneste bine pe ambele parti. Apoi acopeara tigaia si lasa sa se mai gateasca 2-3 minute, sau pana cand e gatit si in interior.
Transfera cu grija bucatile de pui pe o farfurie. Serveste cald garnisit cu sos pesto si frunze proaspete de busuioc.

5
Gata

Loulou

previous
Piept de pui cu sparanghel si lamaie
Pate de ficat de pui cu unt si coniac
next
Pate din ficat de pui
previous
Piept de pui cu sparanghel si lamaie
Pate de ficat de pui cu unt si coniac
next
Pate din ficat de pui

Add Your Comment