Ingredients
- 4 fileuri de piept de pui
- 250 g mozzarella maturata
- 2-3 rosii medii
- 30 g seminte de pin
- 60 g frunze de busuioc
- 50 g parmezan
- 100 ml ulei de masline pentru pesto plus inca o lingura pentru prajit
- suc de lamaie
- 1-2 catei de usturoi
- sare
- piper proaspat macinat
Instructiuni
Acest piept de pui este inspirat de faimoasa salata Caprese. Ai ingredientele din salata incorporate intr-o friptura inedita. Se prepara foarte usor, iar rezultatul este senzational.
Etape
1 Gata | Prima etapa este pregatirea sosului pesto. Daca ai pesto deja pregatit poti sa treci peste aceasta etapa. |
2 Gata | Urmatoarea etapa este marinarea carnii cu sos pesto. Spala pieptul de pui, apoi usca-l tapetand cu servetele de hartie. Taie un buzunar lateral pe lungimea fiecarei bucati de piept. Ai grija sa nu tai pana la capat pe toata latimea. |
3 Gata | |
4 Gata | Incinge 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie mare. Pune pieptul de pui in tigaie si gateste la foc mediu 7-8 minute pe fiecare parte, sau pana cand se rumeneste bine pe ambele parti. Apoi acopeara tigaia si lasa sa se mai gateasca 2-3 minute, sau pana cand e gatit si in interior. |
5 Gata |