Ingredients
-
4 fileuri de piept de pui
-
250 g mozzarella maturata
-
2-3 rosii medii
-
30 g seminte de pin
-
60 g frunze de busuioc
-
50 g parmezan
-
100 ml ulei de masline pentru pesto plus inca o lingura pentru prajit
-
suc de lamaie
-
1-2 catei de usturoi
-
sare
-
piper proaspat macinat
Instructiuni
Acest piept de pui este inspirat de faimoasa salata Caprese. Ai ingredientele din salata incorporate intr-o friptura inedita. Se prepara foarte usor, iar rezultatul este senzational.
Etape
1
Gata
|
Prima etapa este pregatirea sosului pesto. Daca ai pesto deja pregatit poti sa treci peste aceasta etapa. |
2
Gata
|
Urmatoarea etapa este marinarea carnii cu sos pesto. Spala pieptul de pui, apoi usca-l tapetand cu servetele de hartie. Taie un buzunar lateral pe lungimea fiecarei bucati de piept. Ai grija sa nu tai pana la capat pe toata latimea. |
3
Gata
|
|
4
Gata
|
Incinge 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie mare. Pune pieptul de pui in tigaie si gateste la foc mediu 7-8 minute pe fiecare parte, sau pana cand se rumeneste bine pe ambele parti. Apoi acopeara tigaia si lasa sa se mai gateasca 2-3 minute, sau pana cand e gatit si in interior. |
5
Gata
|
|