Piept de pui cu sparanghel si lamaie

Piept de pui cu sparanghel si lamaie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
4 fileuri de piept de pui
12 fire de sparanghel
o lamaie
o mana de frunze de cimbru
o mana de frunze de rozmarin
2 linguri de ulei de masline
2 catei de usturoi
o lingura de unt
sare
piper

Un fel de mancare plin de savoare, foarte usor de preparat

  • 50 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Pieptul de pui cu sparanghel si lamaie este plin de savoare si e foarte usor de preparat. Totul se gateste intr-o singura tigaie, din ingrediente simple. Nu ai cum sa dai gres.

Etape

1
Gata

Pune carnea intr-un bol si adauga usturoiul zdrobit, cimbrul si rozmarinul tocate marunt, coaja de la o lamaie, zeama de la o jumatate de lamaie, sare si piper. Maseaza carnea cu condimentele. Lasa carnea sa stea la frigider timp de cel putin 30 minute.

2
Gata

Se spala sparanghelul si se indeparteaza partea lemnoasa tinand tija de cele doua capete si indoind. Tija se va rupe in locul in care incepe partea lemnoasa.

3
Gata

Scoate carnea din frigider si lasa-o sa ajunga la temperatura camerei.
Pune o tigaie antiaderenta pe foc mediu. Adauga uleiul si lasa-l sa se incinga. Pune fileurile in tigaie si gateste 8-12 minute pe fiecare perte (sau pana cand e rumen pe fiecare parte) - depinde cat de groase sunt fileurile. Este important sa nu ramana crud in mijloc.

4
Gata

Dupa ce carnea este gata scoate-o din tigaie si pune-o intr-un vas acoperit.
Pune untul in aceeasi tigaie si dupa ce s-a topit adauga scparanghelul. Adauga sare, piper si zeama de la o jumatate de lamaie. Soteaza sparanghelul timp de 5-6 minute.
Daca e nevoie sa mai incalzesti putin carnea poti sa o mai adaugi un minut in tigaie alaturi de sparanghel.

5
Gata

Pieptul de pui se serveste cald, alaturi de sparanghel si cu sosul de unt si lamaie din tigaie.

Loulou

previous
Somon la cuptor, glazurat cu melasa de rodie
next
Frittata cu sparanghel si cartofi noi
previous
Somon la cuptor, glazurat cu melasa de rodie
next
Frittata cu sparanghel si cartofi noi

Add Your Comment