Ingredients
- 4 bucati de piept de pui de marime medie
- 1 lingura de ulei (de masline sau de floarea soareluui)
- 1 ceapa mica (esalota) tocata marunt
- 3 catei de usturoi zdrobiti
- un ardei iute (otional)
- o lingurita de paprika afumata
- 1 cana supa de pui (sau apa daca nu aveti supa)
- 1 cana supa de pui (sau apa daca nu aveti supa)
- o mana de patrunjel verde tocat marunt
- 100 ml smantana
- sare
- piper
Instructiuni
Este de preferat, pe cat posibil, sa folositi carnea de pui de la pasari crescute in mod traditional.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | Adaugati in tigaie ceapa, usturoiul si ardeiul iute, toate tocate marunt. Sotati timp de 2-3 minute pana cand se inmoaie legumele. Adaugati supa de pui (sau o cana de apa), o lingura de suc de lime, o lingurita de coaja rasa de lime, patrunjelul tocat, paprika afumata si daca aveti, o jumatate de lingurita de piper rosu (care este foarte aromat). |
3 Gata | Amestecati ingredientele din tigaie apoi puneti pieptul de pui inapoi in tigaie. Gatiti pieptul de pui in acest sos timp de 7-8 minute, intorcand din cand in cand carnea. Adaugati apoi smantana si asezonati cu sare si piper dupa gust. Mai gatiti timp de 1-2 minute si serviti cat este cald. |