Piept de pui cu sos de usturoi si lime

Piept de pui cu sos de usturoi si lime

Ingrediente

Portii
4 bucati de piept de pui de marime medie
1 lingura de ulei (de masline sau de floarea soareluui)
1 ceapa mica (esalota) tocata marunt
3 catei de usturoi zdrobiti
un ardei iute (otional)
o lingurita de paprika afumata
1 cana supa de pui (sau apa daca nu aveti supa)
1 cana supa de pui (sau apa daca nu aveti supa)
o mana de patrunjel verde tocat marunt
100 ml smantana
sare
piper

Acest fel de mancare se prepara usor si rapid si poate fi o cina usoara sau un fel principal la pranz.

  • 25 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

Este de preferat, pe cat posibil, sa folositi carnea de pui de la pasari crescute in mod traditional.

1
Gata

Puneti o lingura de ulei intr-o tigaie mare antiaderenta si puneti tigaia pe foc mediu. Asezonati carnea cu sare si piper pe ambele parti. Cand uleiul s-a incins puneti carnea de pui in tigaie. Lasati carnea sa se gateasca cate 5 minute pe fiecare parte, apoi scoateti carnea prajita din tigaie.

2
Gata

Adaugati in tigaie ceapa, usturoiul si ardeiul iute, toate tocate marunt. Sotati timp de 2-3 minute pana cand se inmoaie legumele. Adaugati supa de pui (sau o cana de apa), o lingura de suc de lime, o lingurita de coaja rasa de lime, patrunjelul tocat, paprika afumata si daca aveti, o jumatate de lingurita de piper rosu (care este foarte aromat).

3
Gata

Amestecati ingredientele din tigaie apoi puneti pieptul de pui inapoi in tigaie. Gatiti pieptul de pui in acest sos timp de 7-8 minute, intorcand din cand in cand carnea. Adaugati apoi smantana si asezonati cu sare si piper dupa gust. Mai gatiti timp de 1-2 minute si serviti cat este cald.

inapoi
Smoothie de mango cu ceai verde
inainte
Panna Cotta cu miere si lavanda
previous
Smoothie de mango cu ceai verde
next
Panna Cotta cu miere si lavanda

Add Your Comment