Petale de magnolie murate

Petale de magnolie murate

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
5-6 flori de magnolie
200 g otet din orez sau din cidru de mere
100 ml apa
1 lingurita de sare
50 g de zahar sau de miere

O aroma unica, intensificata prin murare.

  • 15 minute
  • Portii 1
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Multe specii de flori sunt comestibile. De curand am descoperit petalele de magnolie, care sunt senzationale murate.
Petalele de magnolie proaspete au un gust usor piperat, cu note usoare de vanilie, dar si ghimbir. Prin murare savoarea se intensifica. In bucataria asiatica se folosesc la prepararea de sushi sau in supe. Eu le voi folosi in salate.

Etape

1
Gata

Spala florile de magnolie in cateva ape si pune-le la scurs.

2
Gata

Desprinde petalele. Pistilul este amar, asa ca se vor pune la murat doar petalele.
Pune petalele intr-un borcan sterilizat de 400 - 500 de ml.

3
Gata

Intr-un ibric pune otetul, apa, sarea si zaharul sau mierea. Pune pe foc si lasa pana da un clocot.
Ia ibricul de pe foc si lasa lichidul sa se raceasca.

4
Gata

Toarna otetul rece peste petalele de magnolie. Inchide borcanul cu un capac si lasa-l sa stea la frigider timp de 1-2 zile.

5
Gata

Petalele se mureaza rapid, in doar 1-2 zile si pot fi tinute la frigider timp de 2 luni.

6
Gata

Petalele de magnolie murate sunt delicate, cu aroma parfumata, ideala langa salate calde sau puteti incerca chiar si in sushi.
In imagine am o salata cu mix de frunze, sparanghel, ridichi, haloumi si petale de magnolie. Te asigur ca e o combinatie senzationala.

Loulou

previous
Mucenici moldovenesti umpluti cu nuca
Featured Image
next
Babka sarata cu pesto – cu aluat oparit
previous
Mucenici moldovenesti umpluti cu nuca
Featured Image
next
Babka sarata cu pesto – cu aluat oparit

Add Your Comment