Peste la cuptor cu fenicul, rosii si sos de patrunjel cu usturoi

Peste la cuptor cu fenicul, rosii si sos de patrunjel cu usturoi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
500 g peste curatat
2 bulbi mai mici sau un bulb mai mare de fenicul
250 rosii cherry
3-4 catei de usturoi
1 legatura mica de patrunjel verde
1 lingura zeama de lamaie
1 lingura de ulei de masline
jumatate de lingurita fulgi de ardei iute (optional)
sare
piper

Foarte simplu de pregatit, gustos si sanatos

  • 40 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

In aceasta reteta am folosit stavrid, dar puteti folosi orice fel de peste.

Etape

1
Gata

Se spala pestele sub un jet de apa si se usuca cu prosoape de hârtie.
Curatati legumele. Taiati feniculul solzisori, iar rosiile le taiati in doua.

Se preincalzeste cuptorul la 180°C.

2
Gata

Intr-un mojar puneti cateii de usturoi curatati, patrunjelul tocat, o lingura de ulei de masline, o lingura de zeama de lamaie, sare, piper si optional ardeiul iute. Zdrobiti totul cu ajutorul unui pistil, pana otineti un amestec omogen.

3
Gata

Pregatiti un vas termorezistent pe care il ungeti cu putin ulei de masline. La baza vasului puneti feniculul. Masati bine pestele pe toate partile si pe interior cu sosul de usturoi si patrunjel. Puneti pestele in vas, peste fenicul, alaturi de rosii. Sosul ramas puneti-l pe deasupra, pentru un plus de savoare.

4
Gata

Bagati vasul la cuptor pentru 25-30 minute, in functie de cat de mare e pestele pe care il folositi.
Puteti sa il serviti alaturi de orez sau alaturi de legumele preferate.

Loulou

previous
Salata de cruditati si seminte
next
Tarta rustica cu capsuni si rubarba
previous
Salata de cruditati si seminte
next
Tarta rustica cu capsuni si rubarba

Add Your Comment