Peste cu sos de rosii

Peste cu sos de rosii

Ingrediente

Portii
3-4 fileuri de peste alb, fara piele (puteti folosi si fileuri de somon)
o lingura de ulei de masline
3 catei de usturoi
o ceapa mica tocata marunt
4-5 rosii medii sau o conserva de rosii
jumatate de cana de busuioc taiat marunt
o lingurita de miere
sare
piper

O reteta delicioasa si rapida

  • 20 - 30 minute
  • Portii 3
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

1
Gata

Puneti o tigaie antiaderenta pe foc mediu. Adaugati uleiul. Puneti sare si piper pe fileurile de peste, pe ambele parti. Dupa ce se incinge uleiul puneti pestele in tigaie. Gatiti pestele 2 minute pe fiecare parte. Pentru fileurile mai groase, ca cele de cod sau somon, gatiti 4 minute pe fiecare parte. Dupe ce pestele este gatit scoateti-l din tigaie.

2
Gata

Adaugati usturoiul si ceapa tocate marunt in tigaie. Sotati timp de 2-3 minute pana cand se inmoaie. Apoi adaugati rosiile din conserva zdrobite si mierea. Amestecati si lasati sa fiarba pe foc mic timp de 5 minute. Asezonati cu sare si piper.
In sezonul rosiilor preparati aceasta reteta folosind rosii proaspete.
Crestati usor 4-5 rosii de marime medie. Puneti-le timp de un minut intr-un vas cu apa fierbinte. Scoateti rosiile din apa fierbinte si puneti-le intr-un vas cu apa rece. Acum veti putea sa le decojiti foarte usor. Taiati rosiile cubulete si punetile peste ceapa si usturoiul sotate apoi fierbeti timp de 10-15 minute.

3
Gata

Adaugati busuiocul proaspat tocat si fileurile de peste. Mai lasati sa fiarba inca 2-3 minute. Se serveste cald, cu sau fara garnitura.

inapoi
Tarta rustica cu hribi
inainte
Supa de ardei copti cu branza de burduf
previous
Tarta rustica cu hribi
next
Supa de ardei copti cu branza de burduf

Add Your Comment