Peste cu sos de rosii

Peste cu sos de rosii

Ingrediente

Portii
3-4 fileuri de peste alb, fara piele (puteti folosi si fileuri de somon)
o lingura de ulei de masline
3 catei de usturoi
o ceapa mica tocata marunt
4-5 rosii medii sau o conserva de rosii
jumatate de cana de busuioc taiat marunt
o lingurita de miere
sare
piper

O reteta delicioasa si rapida

  • 20 - 30 minute
  • Portii 3
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

1
Gata

Puneti o tigaie antiaderenta pe foc mediu. Adaugati uleiul. Puneti sare si piper pe fileurile de peste, pe ambele parti. Dupa ce se incinge uleiul puneti pestele in tigaie. Gatiti pestele 2 minute pe fiecare parte. Pentru fileurile mai groase, ca cele de cod sau somon, gatiti 4 minute pe fiecare parte. Dupe ce pestele este gatit scoateti-l din tigaie.

2
Gata

Adaugati usturoiul si ceapa tocate marunt in tigaie. Sotati timp de 2-3 minute pana cand se inmoaie. Apoi adaugati rosiile din conserva zdrobite si mierea. Amestecati si lasati sa fiarba pe foc mic timp de 5 minute. Asezonati cu sare si piper.
In sezonul rosiilor preparati aceasta reteta folosind rosii proaspete.
Crestati usor 4-5 rosii de marime medie. Puneti-le timp de un minut intr-un vas cu apa fierbinte. Scoateti rosiile din apa fierbinte si puneti-le intr-un vas cu apa rece. Acum veti putea sa le decojiti foarte usor. Taiati rosiile cubulete si punetile peste ceapa si usturoiul sotate apoi fierbeti timp de 10-15 minute.

3
Gata

Adaugati busuiocul proaspat tocat si fileurile de peste. Mai lasati sa fiarba inca 2-3 minute. Se serveste cald, cu sau fara garnitura.

inapoi
Alivanca, o reteta traditionala romaneasca
inainte
Smoothie de mango cu ceai verde
previous
Alivanca, o reteta traditionala romaneasca
next
Smoothie de mango cu ceai verde

Add Your Comment