Ingredients
- 3-4 fileuri de peste alb, fara piele (puteti folosi si fileuri de somon)
- o lingura de ulei de masline
- 3 catei de usturoi
- o ceapa mica tocata marunt
- 4-5 rosii medii sau o conserva de rosii
- jumatate de cana de busuioc taiat marunt
- o lingurita de miere
- sare
- piper
Instructiuni
Etape
1 Gata | Puneti o tigaie antiaderenta pe foc mediu. Adaugati uleiul. Puneti sare si piper pe fileurile de peste, pe ambele parti. Dupa ce se incinge uleiul puneti pestele in tigaie. Gatiti pestele 2 minute pe fiecare parte. Pentru fileurile mai groase, ca cele de cod sau somon, gatiti 4 minute pe fiecare parte. Dupe ce pestele este gatit scoateti-l din tigaie. |
2 Gata | Adaugati usturoiul si ceapa tocate marunt in tigaie. Sotati timp de 2-3 minute pana cand se inmoaie. Apoi adaugati rosiile din conserva zdrobite si mierea. Amestecati si lasati sa fiarba pe foc mic timp de 5 minute. Asezonati cu sare si piper. |
3 Gata | Adaugati busuiocul proaspat tocat si fileurile de peste. Mai lasati sa fiarba inca 2-3 minute. Se serveste cald, cu sau fara garnitura. |