Ingredients
-
3-4 fileuri de peste alb, fara piele (puteti folosi si fileuri de somon)
-
o lingura de ulei de masline
-
3 catei de usturoi
-
o ceapa mica tocata marunt
-
4-5 rosii medii sau o conserva de rosii
-
jumatate de cana de busuioc taiat marunt
-
o lingurita de miere
-
sare
-
piper
Instructiuni
Etape
1
Gata
|
Puneti o tigaie antiaderenta pe foc mediu. Adaugati uleiul. Puneti sare si piper pe fileurile de peste, pe ambele parti. Dupa ce se incinge uleiul puneti pestele in tigaie. Gatiti pestele 2 minute pe fiecare parte. Pentru fileurile mai groase, ca cele de cod sau somon, gatiti 4 minute pe fiecare parte. Dupe ce pestele este gatit scoateti-l din tigaie. |
2
Gata
|
Adaugati usturoiul si ceapa tocate marunt in tigaie. Sotati timp de 2-3 minute pana cand se inmoaie. Apoi adaugati rosiile din conserva zdrobite si mierea. Amestecati si lasati sa fiarba pe foc mic timp de 5 minute. Asezonati cu sare si piper. |
3
Gata
|
Adaugati busuiocul proaspat tocat si fileurile de peste. Mai lasati sa fiarba inca 2-3 minute. Se serveste cald, cu sau fara garnitura. |