Ingredients
- 500 g ficat de pui
- 200 g unt plus inca o lingura
- o ceapa rosie sau 2 cepe esalota
- 3 catei mari de usturoi
- 2-3 linguri de cognac, whisky sau vin de Marsala
- 3 crengute de cimbru
- 1 frunza de dafin
- sare
- piper proaspat macinat
Instructiuni
Acest pate din ficat de pui se prepara foarte usor, din ingrediente simple. Este gustos si poate fi servit atat la micul dejun cat si la o masa de sarbatoare.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | |
3 Gata | Adauga ficatul intr-un singur strat. Adauga si frunzele de pe doua crengute de cimbru si frunza de dafin. Soteaza ficateii 2 minute pe fiecare parte pana capata o nuanta maronie pe toate partile. Adauga apoi si coniacul. Lasati sa fiarba la foc mic pana cand se evapora alcoolul si ficateii sunt patrunsi bine dar sunt inca moi. |
4 Gata | |
5 Gata | |
6 Gata | Lasati sa se raceasca apoi bagati la frigider pana cand se intareste untul de deasupra. |