Ingredients
-
500 g ficat de pui
-
200 g unt plus inca o lingura
-
o ceapa rosie sau 2 cepe esalota
-
3 catei mari de usturoi
-
2-3 linguri de cognac, whisky sau vin de Marsala
-
3 crengute de cimbru
-
1 frunza de dafin
-
sare
-
piper proaspat macinat
Instructiuni
Acest pate din ficat de pui se prepara foarte usor, din ingrediente simple. Este gustos si poate fi servit atat la micul dejun cat si la o masa de sarbatoare.
Etape
1
Gata
|
|
2
Gata
|
|
3
Gata
|
Adauga ficatul intr-un singur strat. Adauga si frunzele de pe doua crengute de cimbru si frunza de dafin. Soteaza ficateii 2 minute pe fiecare parte pana capata o nuanta maronie pe toate partile. Adauga apoi si coniacul. Lasati sa fiarba la foc mic pana cand se evapora alcoolul si ficateii sunt patrunsi bine dar sunt inca moi. |
4
Gata
|
|
5
Gata
|
|
6
Gata
|
Lasati sa se raceasca apoi bagati la frigider pana cand se intareste untul de deasupra. |