Pate din ficat de pui

Pate din ficat de pui

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
500 g ficat de pui
200 g unt plus inca o lingura
o ceapa rosie sau 2 cepe esalota
3 catei mari de usturoi
2-3 linguri de cognac, whisky sau vin de Marsala
3 crengute de cimbru
1 frunza de dafin
sare
piper proaspat macinat

Foarte gustos si usor de preparat

  • 30 minute
  • Portii 6
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Acest pate din ficat de pui se prepara foarte usor, din ingrediente simple. Este gustos si poate fi servit atat la micul dejun cat si la o masa de sarbatoare.

Etape

1
Gata

Curata ficateii de pielite sau grasime. Daca sunt prea mari poti sa ii tai in doua. Spala si scurge foarte bine ficateii. Poti sa ii tamponezi cu servete de hartie pentru a absorbi excesul de apa.

2
Gata

Pune o tigaie la incins pe foc mediu. adauga o lingura de unt.
Cand untul s-a topit adauga ceapa tocata. Soteaza ceapa pana cand incepe sa se inmoaie, apoi adauga usturoiul si mai gateste 2-3 minute.

3
Gata

Adauga ficatul intr-un singur strat. Adauga si frunzele de pe doua crengute de cimbru si frunza de dafin. Soteaza ficateii 2 minute pe fiecare parte pana capata o nuanta maronie pe toate partile. Adauga apoi si coniacul. Lasati sa fiarba la foc mic pana cand se evapora alcoolul si ficateii sunt patrunsi bine dar sunt inca moi.
Daca lichidul scade prea tare poti sa adaugi 2-3 linguri de apa.

4
Gata

Da ficateii deoparte, scoate frunza de dafin, adauga 100 g de unt, sare si piper dupa gust si paseaza totul cu ajutorul unui robot de bucatarie sau blender pana cand obtii un pate fin.
Distribuie pateul un vase de dimensiunea dorita.

5
Gata

Pune la topit 100 g de unt impreuna cu frunzele de la o crenguta de cimbru. Dupa ce s-a topit indeparteaza spuma de deasupra si cimbrul.
Toarna untul topit peste pate. Untul de deasupra va da un plus de savoare, dar mai ales nu va permite ca pate-ul sa se oxideze.

6
Gata

Lasati sa se raceasca apoi bagati la frigider pana cand se intareste untul de deasupra.
Cel mai bine merge pe paine prajita, alaturi de castraveti sau gogosari murati. Ar merge bine si alaturi de un chutney sau dulceata de ardei iute.
Eu l-am incercat alaturi de cirese murate, iar combinatia este senzatioanala. Gasesti reteta de cirese murate aici.
Pateul de ficat de pui se pastreaza cateva zile in frigider, daca este acoperit cu o pelicula de unt topit intr-un vas inchis ermetic. Dupa ce ai inceput sa mananci din vasul cu pate, se recomanda consumul pateului in aceeasi zi, de accea se recomanda sa il pui in vase mai mici.

Loulou

previous
Piept de pui in stil Caprese
next
Tocanita de pipote si inimi de pui
previous
Piept de pui in stil Caprese
next
Tocanita de pipote si inimi de pui

Add Your Comment