Pate de post cu ciuperci, fasole si nuci

Pate de post cu ciuperci, fasole si nuci

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
400 g ciuperci
o conserva de 400 g de fasole sau naut
o ceapa
2-3 catei de usturoi
1 morcov
1 tija de telina apio
jumatate de ardei rosu
50 g nuci
2 linguri ulei de masline
1 lingurita de cimbru uscat
sare
piper proaspat macinat

Un pate satios si cu un gust bogat

  • 25 minute
  • Portii 6
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Acest pate are un gust bogat si este satios, avand proteine din ciuperci si fasole si un plus de gust, plus uleiuri sanatoase de la nuci.

Poti folosi orice fel de ciuperci, dar eu le prefer pe cele brune, pentru ca au mai multa aroma. In aceasta reteta se poate folosi orice fel de fasole. Eu am folosit fasole cannellini, pentru ca are boaba carnoasa, dar poti folosi fasole rosie sau naut.

Nucile pot fi inlocuite cu alune de padure sau migdale.

Etape

1
Gata

Curata si taie legumele. Eu am taiat ciupercile feliute, iar ceapa, usturoiul, ardeiul si telina apio le-am taiat marunt. Morcovul l-am dat prin razatoare.
Scurge fasolea, clateste sub jet de apa, apoi scurge-o bine.

2
Gata

Pune o tigaie incapatoare pe foc mediu si adauga o lingura de ulei. Pune ciupercile si caleste-le pana cand se rumenesc usor.
Prefer sa calesc separat ciupercile, pentru ca asa li se intensifica gustul. Nu vreau sa le fierb.
Dupa ce s-au rumenit le scoti din tigaie si le lasi deoparte.

3
Gata

Dupa ce ai scos ciupercile din tigaie mai adauga o lingura de ulei. Cand uleiul este bine incins adauga ceapa, usturoiul, telina apio, ardeiul si morcovul. Soteaza timp de cateva minute pana cand legumele se inmoaie.

4
Gata

Dupa ce legumele s-au inmuiat adauga ciupercile, fasolea, sare, piper si cimbru. Toarna jumatate de cana de apa si lasa sa fiarba pana toate legumele sunt bine fierte si lichidul din tigaie scade.

5
Gata

Prajeste usor nucile intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei, pana cand sunt usor rumene. Lasa-le sa se raceasca apoi curata cojile care se desprind usor.

6
Gata

Dupa ce toate legumele sunt bine fierte iar lichidul din tigaie a scazut, ia tigaia de pe foc, adauga nucile si paseaza totul cu ajutorul unui blender sau a unui robot de bucatarie.

7
Gata

Pateul se pastreaza foarte bine la frigider, in recipiente inchise etans, timp de cateva zile.
Il poti manca pe paine sau pe felii de castravete, de morcov, de ardei.

Loulou

previous
Risotto cu urzici si sos de hrean
next
Pasca cu urda, fara aluat
previous
Risotto cu urzici si sos de hrean
next
Pasca cu urda, fara aluat

Add Your Comment