Ingredients
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 ceapa micatocata marunt
- 2 catei de usturoitocati marunt
- 250 g paste din grau integral
- 300 g broccolitaiat in buchetele mici
- 200 g crema de branza
- 25 g migdale, sau nuci sau caju
- parmezan
- piper
- sare
Instructiuni
Pentru un plus de savoare se poate adauga busuioc tocat sau chiar sos pesto in loc de cremă de branza. Sunt delicioase si pastele cu busuioc de la Petras.
Etape
1 Gata | Curatati ceapa, usturoiul si broccoli. Taiati ceapa si usturoiul marunt, iar brocoli il desfaceti in buchetele mici. |
2 Gata | Puneti la fiert o oala cu apa cu sare, pentru a fierbe pastele si brocoli. Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, iar brocoli il adaugati in aceeași oala in ultimele 4 minute. Fierbeti inca 4 minute, dupa care scurgeti apa. Deoarece eu am avut paste cu un timp de fierbere de doar 4 minute, am pus la fiert pastele si broccoli in acelasi timp. |
3 Gata | Intre timp, puneti uleiul la incins intr-o tigaie mare. Adaugati ceapa si usturoiul tocate marunt, iar daca doriti puteti pune si un ardei iute tocat marunt. Lasati-le sa se soteze pana cand ceapa devine translucida. |
4 Gata | Adaugati pastele si brocoli in tigaie. Adaugati crema de branza si migdalele (eu am pus nuci si gaju), asezonati cu sare si piper si amestecati bine. Se servesc cu parmezan ras. |