Ingredients
- 1 ceapa mica
- 2 catei de usturoi
- 1 legatura mica busuioc proaspat
- 2 linguri ulei de masline
- 2 vinete medii
- 400 g rosii tocate marunt (daca nu aveti rosii proaspete puteti folosi rosii din conserva)
- 500 g paste
- 100 g ricotta
- sare
- piper
Instructiuni
Etape
1 Gata | Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Curatati si taiati vanata in felii de 2 cm. |
2 Gata | Incalziti 2 linguri de ulei intr-o tigaie si sotati ceapa si usturoiul timp de 3-4 minute. |
3 Gata | Adaugati rosiile si lasati sa fiarba innabusit timp de 20 minute. |
4 Gata | In acelasi timp prajiti vinetele folosind 2 linguri de ulei pana cand devin aurii, apoi adaugati-le la sosul de rosii impreuna cu majoritatea frunzelor de busuioc. |
5 Gata | Fierbeti pastele conform informatiilor de pe pachet, apoi le scurgeti si le adaugați la sos. |
6 Gata | Pastele se servesc cu rirotta zdrobită și frunze proaspete de busuioc deasupra. |