Ingredients
-
1 ceapa mica
-
2 catei de usturoi
-
1 legatura mica busuioc proaspat
-
2 linguri ulei de masline
-
2 vinete medii
-
400 g rosii tocate marunt (daca nu aveti rosii proaspete puteti folosi rosii din conserva)
-
500 g paste
-
100 g ricotta
-
sare
-
piper
Instructiuni
Etape
1
Gata
|
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Curatati si taiati vanata in felii de 2 cm. |
2
Gata
|
Incalziti 2 linguri de ulei intr-o tigaie si sotati ceapa si usturoiul timp de 3-4 minute. |
3
Gata
|
Adaugati rosiile si lasati sa fiarba innabusit timp de 20 minute. |
4
Gata
|
In acelasi timp prajiti vinetele folosind 2 linguri de ulei pana cand devin aurii, apoi adaugati-le la sosul de rosii impreuna cu majoritatea frunzelor de busuioc. |
5
Gata
|
Fierbeti pastele conform informatiilor de pe pachet, apoi le scurgeti si le adaugați la sos. |
6
Gata
|
Pastele se servesc cu rirotta zdrobită și frunze proaspete de busuioc deasupra. |