Paste cu vinete si sos de rosii

Paste cu vinete si sos de rosii

Ingrediente

Portii
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
1 legatura mica busuioc proaspat
2 linguri ulei de masline
2 vinete medii
400 g rosii tocate marunt (daca nu aveti rosii proaspete puteti folosi rosii din conserva)
500 g paste
100 g ricotta
sare
piper

Vara vinetele sunt la indemana oricui. Iata o reteta italiana clasica, simpla si rapida, care scoate in evidenta savoarea acestor legume.

  • 40 minute
  • Portii 4
  • Medium

Ingrediente

Modul de preparare

1
Gata

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Curatati si taiati vanata in felii de 2 cm.

2
Gata

Incalziti 2 linguri de ulei intr-o tigaie si sotati ceapa si usturoiul timp de 3-4 minute.

3
Gata

Adaugati rosiile si lasati sa fiarba innabusit timp de 20 minute.

4
Gata

In acelasi timp prajiti vinetele folosind 2 linguri de ulei pana cand devin aurii, apoi adaugati-le la sosul de rosii impreuna cu majoritatea frunzelor de busuioc.

5
Gata

Fierbeti pastele conform informatiilor de pe pachet, apoi le scurgeti si le adaugați la sos.

6
Gata

Pastele se servesc cu rirotta zdrobită și frunze proaspete de busuioc deasupra.

inapoi
Panna Cotta cu miere si lavanda
inainte
Salata inedita de vara
previous
Panna Cotta cu miere si lavanda
next
Salata inedita de vara

Add Your Comment