Paste cu sos de lamaie

Paste cu sos de lamaie

Ingrediente

Portii
1 lamaie netratata
4-6 frunze de salvie, sau busuiuc, dupa cum preferati
3 linguri ulei de masline
2 linguri de faina
250 ml lapte
250 ml supa de legume
400 g paste la alegere
125 ml smantana dulce
2 galbenusuri
sare
piper

O reteta simpla si aromata

  • 25-30 minute
  • Portii 4
  • Medium

Ingrediente

Modul de preparare

Pentru cei care doresc ca aceste paste sa fie mai consistente se pot servi cu parmezan ras, sau cu ton în suc propriu, sau chiar cu bucățele de somon afumat.

1
Gata

Lamaia se spala cu apa fierbinte, apoi se decojeste in strat subtire, iar coaja se taie felii subtiri. Dupa aceea lamaia se stoarce.

2
Gata

Frunzele de salvie sau de busuioc se taie fasii subtiri. Se calesc usor in ulei dupa care se scot, iar la ulei se dauga faina, 4 linguri de zeama de lamaie, laptele si supa. Sosul se gateste la foc mic timp de 10 minute amestecand continuu.

3
Gata

Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Smantana se amesteca cu galbenusurile si se inglobeaza in sosul fierbinte, care se ia de pe foc. Sosul se asezoneaza cu sare si piper.

4
Gata

Se scurg pastele si se acopera cu sos. Se orneaza dupa cum doriti, cu felii de lamaie, sau cu frunze proaspete de salvie sau busuioc.

inapoi
Chec aperitiv cu sparanghel, dovlecei si branza de capra
inainte
Negresa cu visine
previous
Chec aperitiv cu sparanghel, dovlecei si branza de capra
next
Negresa cu visine