Ingredients
- 1 lamaie netratata
- 4-6 frunze de salvie, sau busuiuc, dupa cum preferati
- 3 linguri ulei de masline
- 2 linguri de faina
- 250 ml lapte
- 250 ml supa de legume
- 400 g paste la alegere
- 125 ml smantana dulce
- 2 galbenusuri
- sare
- piper
Instructiuni
Pentru cei care doresc ca aceste paste sa fie mai consistente se pot servi cu parmezan ras, sau cu ton în suc propriu, sau chiar cu bucățele de somon afumat.
Etape
1 Gata | Lamaia se spala cu apa fierbinte, apoi se decojeste in strat subtire, iar coaja se taie felii subtiri. Dupa aceea lamaia se stoarce. |
2 Gata | Frunzele de salvie sau de busuioc se taie fasii subtiri. Se calesc usor in ulei dupa care se scot, iar la ulei se dauga faina, 4 linguri de zeama de lamaie, laptele si supa. Sosul se gateste la foc mic timp de 10 minute amestecand continuu. |
3 Gata | Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Smantana se amesteca cu galbenusurile si se inglobeaza in sosul fierbinte, care se ia de pe foc. Sosul se asezoneaza cu sare si piper. |
4 Gata | Se scurg pastele si se acopera cu sos. Se orneaza dupa cum doriti, cu felii de lamaie, sau cu frunze proaspete de salvie sau busuioc. |