Paste cu sos de lamaie

0 0
Paste cu sos de lamaie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 lamaie netratata
4-6 frunze de salvie, sau busuiuc, dupa cum preferati
3 linguri ulei de masline
2 linguri de faina
250 ml lapte
250 ml supa de legume
400 g paste la alegere
125 ml smantana dulce
2 galbenusuri
sare
piper

O reteta simpla si aromata

  • 25-30 minute
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Pentru cei care doresc ca aceste paste sa fie mai consistente se pot servi cu parmezan ras, sau cu ton în suc propriu, sau chiar cu bucățele de somon afumat.

Steps

1
Done

Lamaia se spala cu apa fierbinte, apoi se decojeste in strat subtire, iar coaja se taie felii subtiri. Dupa aceea lamaia se stoarce.

2
Done

Frunzele de salvie sau de busuioc se taie fasii subtiri. Se calesc usor in ulei dupa care se scot, iar la ulei se dauga faina, 4 linguri de zeama de lamaie, laptele si supa. Sosul se gateste la foc mic timp de 10 minute amestecand continuu.

3
Done

Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Smantana se amesteca cu galbenusurile si se inglobeaza in sosul fierbinte, care se ia de pe foc. Sosul se asezoneaza cu sare si piper.

4
Done

Se scurg pastele si se acopera cu sos. Se orneaza dupa cum doriti, cu felii de lamaie, sau cu frunze proaspete de salvie sau busuioc.

Loulou

previous
Chec aperitiv cu sparanghel, dovlecei si branza de capra
next
Pananasi fierti
previous
Chec aperitiv cu sparanghel, dovlecei si branza de capra
next
Pananasi fierti