Paste cu ciuperci, ardei copti si sos de rosii

Paste cu ciuperci, ardei copti si sos de rosii

Ingrediente

Portii
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
500 g ciuperci (de preferinta prospete)
1 ardei rosu
4 ardei copti curatati de coaja si samburi
1 legatura mica de busuioc proaspat
2 linguri de ulei de masline
400 g rosii tocate mărunt (daca nu aveti rosii proaspete puteti folosi rosii din conserva)
300 g paste
80 g parmezan ras
sare
piper

Ardeii copti confera o aroma aparte sosului.

  • 40 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

Am folosit ardei copti de la congelator. Daca coaceti ardeii in momentul pregatirii pastelor, luati in calcul si timpul necesar coacerii acestora.
Este de preferat sa folositi ciuperci proaspete, pentru ca dau un gust mai intens sosului, decat ciupercile din conserva.

1
Gata

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Curatati ciupercile si taiati-le feliute. Taiati ardeii fasii sau cubulete.

2
Gata

Incalziti 2 linguri de ulei intr-o tigaie si sotati ceapa si usturoiul timp de 2-3 minute. Puneti si ciupercile si ardeii si lasati sa se soteze 10-15 minute.

3
Gata

Adaugati rosiile si ardeii copti si lasati sa fiarba innabusit timp de 15 minute.

4
Gata

Fierbeți pastele conform informatiilor de pe pachet, apoi le scurgeti si le adaugati la sos.
Pastele se servesc cu busuioc proaspat si cu parmezan ras.

inapoi
Salata inedita de vara
inainte
Ciorba cu sfecla
previous
Salata inedita de vara
next
Ciorba cu sfecla

Add Your Comment