• Home
  • Pasca cu urda, fara aluat

Pasca cu urda, fara aluat

Pasca cu urda, fara aluat

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
400 g urda
300 g smantana grasa
4 oua
150 g zahar
o lingurita extract de vanilie
coaja rasa de la o lamaie netratata
50 g stafide sau alte fructe uscate sau confiate (de exemplu merisoare)
50 g faina de grau sau faina fara gluten
un praf de sare

O pasca usoara, aerata, cu gust delicios

  • o ora si 10 minute
  • Portii 8
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Pasca traditionala implica framantarea aluatului de cozonac, care e un proces care unora li se poate parea complicat. Pasca fara aluat are o reteta si un mod de preparare simple, putand fi facuta fara efort, intr-un timp relativ scurt.

Primavara, in vremea Pastelui, gasesti mereu urda proaspata, asa ca e usor sa gaseti ingredientele pentru aceasta reteta. Daca nu gasesti urda, sau nu iti place gustul, o poti inlocui cu ricotta.

Etape

1
Gata

Preincalzeste cuptorul la 180°C (treapta 4 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata)

2
Gata

Pune stafidele la inmuiat in apa calda cu un strop de rom (daca ai si daca iti place).

3
Gata

Intr-un bol amesteca galbenusurile cu un praf de sare si cu zaharul pana cand galbenusurile se albesc si isi dubleaza volumul.
Albusurile se bat spuma tare.

4
Gata

Peste galbenusuri se adauga urda, smantana, coaja rasa de lamaie si vanilia si se amesteca bine totul.

5
Gata

Se adauga faina si stafidele si se amesteca pana ce compozitia are un aspect omogen.

6
Gata

La final adauga treptat albusurile batute spuma, amestecand cu grija, de jos in sus,

7
Gata

Tapeteaza o tavă cu diametrul de 24 de cm cu hartie de copt. Toarna compozitia in tava. Optional poti unge pe deasupra cu ou batut, pentru a obtine o culoare aurie la copt. Coace timp de 45-50 de minute sau pana suprafata devine aurie-aramie.

8
Gata

Lasa pasca sa se raceasca complet inainte de a o taia. O poti pudra cu zahar pudra. Optional o poti servi cu fructe proaspete.

Loulou

previous
Pate de post cu ciuperci, fasole si nuci
next
Budinca de cozonac
previous
Pate de post cu ciuperci, fasole si nuci
next
Budinca de cozonac

Add Your Comment