Ingredients
-
400 g urda
-
300 g smantana grasa
-
4 oua
-
150 g zahar
-
o lingurita extract de vanilie
-
coaja rasa de la o lamaie netratata
-
50 g stafide sau alte fructe uscate sau confiate (de exemplu merisoare)
-
50 g faina de grau sau faina fara gluten
-
un praf de sare
Instructiuni
Pasca traditionala implica framantarea aluatului de cozonac, care e un proces care unora li se poate parea complicat. Pasca fara aluat are o reteta si un mod de preparare simple, putand fi facuta fara efort, intr-un timp relativ scurt.
Primavara, in vremea Pastelui, gasesti mereu urda proaspata, asa ca e usor sa gaseti ingredientele pentru aceasta reteta. Daca nu gasesti urda, sau nu iti place gustul, o poti inlocui cu ricotta.
Etape
1
Gata
|
Preincalzeste cuptorul la 180°C (treapta 4 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata) |
2
Gata
|
Pune stafidele la inmuiat in apa calda cu un strop de rom (daca ai si daca iti place). |
3
Gata
|
|
4
Gata
|
|
5
Gata
|
|
6
Gata
|
|
7
Gata
|
|
8
Gata
|