Ingredients
- 400 g urda
- 300 g smantana grasa
- 4 oua
- 150 g zahar
- o lingurita extract de vanilie
- coaja rasa de la o lamaie netratata
- 50 g stafide sau alte fructe uscate sau confiate (de exemplu merisoare)
- 50 g faina de grau sau faina fara gluten
- un praf de sare
Instructiuni
Pasca traditionala implica framantarea aluatului de cozonac, care e un proces care unora li se poate parea complicat. Pasca fara aluat are o reteta si un mod de preparare simple, putand fi facuta fara efort, intr-un timp relativ scurt.
Primavara, in vremea Pastelui, gasesti mereu urda proaspata, asa ca e usor sa gaseti ingredientele pentru aceasta reteta. Daca nu gasesti urda, sau nu iti place gustul, o poti inlocui cu ricotta.
Etape
1 Gata | Preincalzeste cuptorul la 180°C (treapta 4 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata) |
2 Gata | Pune stafidele la inmuiat in apa calda cu un strop de rom (daca ai si daca iti place). |
3 Gata | |
4 Gata | |
5 Gata | |
6 Gata | |
7 Gata | |
8 Gata |