Ingredients
Pentru aluat
- 350 g faina de tip 000
- 200 ml lapte
- 5 g drojdie uscata
- 1 lingura de zahar
- 50 g unt topit si racit
- 1 lingurita de sare
Pentru umplutura
- 500 g urda de oi sau un amestec de urda si telemea sau cas de oi sau 300 g branza de vaci si 200 g telemea
- 150 g smantana grasa
- 2 oua
- 2-3 fire ceapa verde
- 2-3 fire de usturoi verde sau o mana de frunze de leurda
- 2 maini generoase de verdeata (marar, patrunjel sau ambele)
- sare
- piper proaspat macinat
- un ou pentru uns
Instructiuni
Aceasta pasca sarata cu branza si verdeturi este un aperitiv special pentru masa de Paste. Poate fi pregatita si cu alte ocazii, fiind de fapt o placinta din aluat dospit, frumos impletita, umpluta cu branza, ceapa verde, usturoi verde si multa verdeata: marar, patrunjel sau leurda. Ceapa verde, usturoiul verde si verdeata dau un gust proaspat acestui preparat.
Mie imi place foarte mult aceasta pasca cu urda de oi, dar poti sa o prepari cu un amestec de branza de vaci si telemea, sau urda si telemea sau cas de oi maturat sau proaspat sau branza de burduf. Orice combinatie alegi, rezultatul este sigur unul delicios.
Acest aperitiv cu gust de primavara merge de minune alaturi de un ou rosu sau alaturi de drob.
Etape
1 Gata | Pentru aluat incalzeste laptele fara sa fie fierbinte, atat cat sa nu arda la deget. Topeste untul si lasa-l sa se raceasca. |
2 Gata | |
3 Gata | Imparte aluatul in doua parti. O parte sa reprezinte aproximativ o treime si o parte mai mare, care sa fie cam 2 treimi. Poti cantari aluatul si poti sa tai din el o treime si restul ramane pe mai tarziu. |
4 Gata | |
5 Gata | |
6 Gata | |
7 Gata | Ultima bucata de aluat o imparti in patru. Se ruleaza 4 rulouri cam de lungimea diametrului tavii si se impletesc doua cate doua. Aceste impletituri le vom aseza in cruce pe mijlocul tavii. Aceasta inpletitura de pe mijloc este optionala, mai ales daca nu prepari aceasta placinta de Paste. |
8 Gata | |
9 Gata | |
10 Gata |