Panna Cotta cu miere si lavanda

Panna Cotta cu miere si lavanda

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
10 crengute de lavanda (2 lingurite de flori uscate)
300 ml smantana dulce sau fermentata
40 g miere
1 foaie sau 10 g de gelatina
zmeura si capsuni proaspete

O retea ideala pentru vara, racoritoare si parfumata.

  • 4 ore
  • Portii 4
  • Medium

Ingredients

Instructiuni

Trebuie sa va asigurati ca florile de lavanda provin dintr-un loc nepoluat si ca nu au fost stropite cu substante chimice. Daca folositi lavanda uscata, este bine sa folositi lavanda alimentara.

Etape

1
Gata

Desprindeti florile de lavanda de pe tulpini si puneti-le impreuna cu smantana si mierea intr-un vas. Puneti vasul pe foc mediu si lasati pana ajunge la fierbere, apoi luati de pe foc si lasati sa infuzeze timp de 10 minute. Strecurati amestecul pentru a inlatura florile de lavanda.

2
Gata

Inmuiati gelatina in apa rece timp de 5- 10 minute.
Daca folositi gelatina granulata folositi 50-100 ml de apa.

3
Gata

Reincalziti amestecul in care puneti foaia de gelatina pe care o stoarceti de apa in prealabil (daca folositi gelatina granulata turnati gelatina umflata in apa). Amestecati pana se dizolva apoi turnati in pahare sau borcanele. Lasati la frigider timp de 3 - 4 ore.
Se serveste cu fructe proaspate.

Loulou

previous
Piept de pui cu sos de usturoi si lime
next
Salata inedita de vara
previous
Piept de pui cu sos de usturoi si lime
next
Salata inedita de vara

Add Your Comment