• Home
  • Deserturi
  • Panna cotta cu flori de soc si jeleu de capsuni cu cimbru

Panna cotta cu flori de soc si jeleu de capsuni cu cimbru

Panna cotta cu flori de soc si jeleu de capsuni cu cimbru

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
Pentru panna cotta
400 ml smantana lichida
30-40 g flori de soc (3-4 inflorescente mari)
50 g miere
10 g gelatina
30 ml apa
Pentru jeleul de capsuni
400 g capsuni
2-3 linguri de zahar
2 linguri zeama de lamaie
2-3 crengute de cimbru proaspat
10 g gelatina
100 ml apa

Un desert foarte aromat si racoros

  • 1 ora
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

  • Pentru panna cotta

  • Pentru jeleul de capsuni

Instructiuni

Aceasta reteta este foarte putin dulce. Daca o doriti mai dulce puteti sa mai adaugati miere sau zahar.
Puteti inlocui cimbrul cu menta sau cu busuioc, iar in loc de capsuni puteti folosi zmeura sau afine.

Etape

1
Gata

Pentru panna cotta

Puneti gelatina la inmuiat in 100 ml de apa. Lasati sa se inmoaie timp de 10 minute.

2
Gata

Scuturati bine florile pentru a indeparta eventuale insecte sau praf. Daca e nevoie, clatiti florile de soc sub jet de apa.
Desprindeti florile de soc de pe crengute si puneti-le impreuna cu smantana si mierea intr-un vas. Puneti vasul pe foc mediu si lasati pana ajunge la fierbere, apoi luati de pe foc si lasati sa infuzeze timp de 10 minute. Strecurati amestecul pentru a inlatura florile de soc.
Adaugati gelatina si amestecati pana de dizolva complet. Daca e necesar, mai incalziti putin, dar aveti grija ca lichidul sa nu ajunga la fierbere, deoarece se distruge gelatina. Turnati lichidul in vasele in care veti servi desertul. Lasati sa se raceasca, apoi puneti panna cotta la frigider pentru a se intari.

3
Gata

Curatati capsunile si le taiati in jumatate. Puneti-le intr-o craticioara si adaugati zaharul si zeama de lamaie. Puneti vasul pe foc si lasati pana ajunge la fierbere. Dati vasul la o parte, adaugati cimbrul tocat si lasati sa infuzeze cateva minute.
Folositi un blender pentru a zdrobi capsunile, apoi treceti totul prin sita pentru a indeparta semintele capsunelor si crengutele de cimbru. Adaugati apoi gelatina si amestecati pana se dizolva complet. Daca e necesar, mai incalziti putin, dar aveti grija ca lichidul sa nu ajunga la fierbere, deoarece se distruge gelatina.
Lasati jeleul sa ajunga la temperatura camerei apoi turnati-l peste panna cotta dupa ce aceasta s-a intarit. Puneti din nou vasele in frigider, pana cand se intareste jeleul.
Scoateti desertul din frigider cu 10 minute inainte de servire.

Loulou

previous
Frittata cu sparanghel si cartofi noi
Cirese murate
next
Cirese murate
previous
Frittata cu sparanghel si cartofi noi
Cirese murate
next
Cirese murate

Add Your Comment