Ingredients
-
Pentru panna cotta
-
400 ml smantana lichida
-
30-40 g flori de soc (3-4 inflorescente mari)
-
50 g miere
-
10 g gelatina
-
30 ml apa
-
Pentru jeleul de capsuni
-
400 g capsuni
-
2-3 linguri de zahar
-
2 linguri zeama de lamaie
-
2-3 crengute de cimbru proaspat
-
10 g gelatina
-
100 ml apa
Instructiuni
Aceasta reteta este foarte putin dulce. Daca o doriti mai dulce puteti sa mai adaugati miere sau zahar.
Puteti inlocui cimbrul cu menta sau cu busuioc, iar in loc de capsuni puteti folosi zmeura sau afine.
Etape
1
Gata
|
Pentru panna cottaPuneti gelatina la inmuiat in 100 ml de apa. Lasati sa se inmoaie timp de 10 minute. |
2
Gata
|
Scuturati bine florile pentru a indeparta eventuale insecte sau praf. Daca e nevoie, clatiti florile de soc sub jet de apa. |
3
Gata
|
Curatati capsunile si le taiati in jumatate. Puneti-le intr-o craticioara si adaugati zaharul si zeama de lamaie. Puneti vasul pe foc si lasati pana ajunge la fierbere. Dati vasul la o parte, adaugati cimbrul tocat si lasati sa infuzeze cateva minute. |