Ingredients
Pentru panna cotta
- 400 ml smantana lichida
- 30-40 g flori de soc (3-4 inflorescente mari)
- 50 g miere
- 10 g gelatina
- 30 ml apa
Pentru jeleul de capsuni
- 400 g capsuni
- 2-3 linguri de zahar
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2-3 crengute de cimbru proaspat
- 10 g gelatina
- 100 ml apa
Instructiuni
Aceasta reteta este foarte putin dulce. Daca o doriti mai dulce puteti sa mai adaugati miere sau zahar.
Puteti inlocui cimbrul cu menta sau cu busuioc, iar in loc de capsuni puteti folosi zmeura sau afine.
Etape
1 Gata | Pentru panna cottaPuneti gelatina la inmuiat in 100 ml de apa. Lasati sa se inmoaie timp de 10 minute. |
2 Gata | Scuturati bine florile pentru a indeparta eventuale insecte sau praf. Daca e nevoie, clatiti florile de soc sub jet de apa. |
3 Gata | Curatati capsunile si le taiati in jumatate. Puneti-le intr-o craticioara si adaugati zaharul si zeama de lamaie. Puneti vasul pe foc si lasati pana ajunge la fierbere. Dati vasul la o parte, adaugati cimbrul tocat si lasati sa infuzeze cateva minute. |