Panna cotta cu flori de liliac

Panna cotta cu flori de liliac

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
400 ml smantana lichida
30 g flori de liliac
50 -75 g miere sau zahar (in functie de cat de dulce o doriti)
10 g gelatina
2 linguri de suc de lime sau lamaie
1 praf de sare
gem de afine (optional)

O panna cotta fina, cu aroma delicata

  • 4 ore
  • Portii 6
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Stiai ca florile de liliac sunt comestibile? Am incercat sa le integrez aroma minunata intr-un desert.
Dupa ce am preparat acesti Biscuiti cu flori de liliac am incercat si alte deserturi, aceasta panna cotta cu flori de liliac fiind unul dintre ele.

Florile de liliac dau o culoare pastelata si un gust suav acestui desert. Desi nu are un parfum pregnant de liliar, este un desert fin si placut aromat.

Etape

1
Gata

Scutura bine florile pentru a indeparta eventuale insecte sau praf. Se clatesc florile sub jet de apa. Daca culegi florile din padure, sau dintr-un loc ferit de praf si de noxe, nu mai e nevoie sa le clatesti, insa daca le cumperi de la piata si nu stii de unde au fost culese, este indicat sa le speli.
Lasa-le intr-o sita sa se scurga si sa se usuce bine.
Indeparteaza florile de pe codite. Avem nevoie doar de flori in aceasta reteta.

2
Gata

Incalzeste smantana, mierea si sarea intr-un vas, doar pana cand se topeste mierea. Amestecul nu trebuie sa fiarba.
Lasa sa se raceasca putin, apoi adauga florile de liliac. Amesteca bine, acopera cu un capac si baga la frigider. Lasa sa infuzeze la rece pana a doua zi.

3
Gata

A doua zi am adaugat cateva afine zdrobite in compozitie, pentru a intensifica culoarea. Acest pas este optional.
Strecoara florile de liliac si afinele.

4
Gata

Pune gelatina intr-un bol mic. Adauga 100 ml de apa si lasa 10-15 minute la inmuiat.

5
Gata

Adauga gelatina peste smantana infuzata cu liliac si pune vasul pe foc pana se topeste total gelatina. Ai grija ca temperatura sa nu depaseasca 60 de grade Celsius, pentru a nu distruge gelatina. Adauga si doua linguri de zeama de lamaie.

6
Gata

Poti turna panna cotta in forme din care sa o poti scoate usor, dar si in pahare sau boluri in care sa o servesti direct.

7
Gata

Poti servi panna cotta cu un sos de afine, cu fructe, dar si simpla, ornata cu flori de liliac.
Aceasta panna cotta cu fori de liliac este un desert fin si racoritor, perfect pentru orice masa.

Loulou

previous
Clatite pufoase – pancakes cu flori de soc si salcam
next
Reteta de trandafirata
previous
Clatite pufoase – pancakes cu flori de soc si salcam
next
Reteta de trandafirata

Add Your Comment