Ingredients
- 400 ml smantana lichida
- 30 g flori de liliac
- 50 -75 g miere sau zahar (in functie de cat de dulce o doriti)
- 10 g gelatina
- 2 linguri de suc de lime sau lamaie
- 1 praf de sare
- gem de afine (optional)
Instructiuni
Stiai ca florile de liliac sunt comestibile? Am incercat sa le integrez aroma minunata intr-un desert.
Dupa ce am preparat acesti Biscuiti cu flori de liliac am incercat si alte deserturi, aceasta panna cotta cu flori de liliac fiind unul dintre ele.
Florile de liliac dau o culoare pastelata si un gust suav acestui desert. Desi nu are un parfum pregnant de liliar, este un desert fin si placut aromat.
Etape
1 Gata | Scutura bine florile pentru a indeparta eventuale insecte sau praf. Se clatesc florile sub jet de apa. Daca culegi florile din padure, sau dintr-un loc ferit de praf si de noxe, nu mai e nevoie sa le clatesti, insa daca le cumperi de la piata si nu stii de unde au fost culese, este indicat sa le speli. |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata | |
5 Gata | |
6 Gata | |
7 Gata |