• Home
  • Deserturi
  • Pancakes cu dovleac copt – cu sau fara lactoza sau gluten

Pancakes cu dovleac copt – cu sau fara lactoza sau gluten

Pancakes cu dovleac copt – cu sau fara lactoza sau gluten

Ingrediente

Portii
2 oua
120 ml lape batut sau lapte de migdale
30 g unt topit sau ulei de cocos
50 g zahar brun
150 g piure de dovleac copt
100 g faina de grau sau faina de migdale
o lingurita praf de copt
o lingurita scortisoara macinata
jumatate de lingurita ghimbir macinat
un praf de sare
coaja rasa de la o portocala (doar daca aveti portocale netratate}
miere, sirop de artar sau fructe pentru servit alaturi de clatite

Clatite parfumate si pufoase, potrivite pentru un desert, pentru mic dejun sau pentru un rasfat in orice moment al zilei

  • 55 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

Aceste clatite americane sunt foarte versatile. Puteti alege sa le preparati cu sau fara lapte si unt, cu faina de grau alba sau integrala, sau cu faina de migdale sau orice tip de faina fara gluten. De asemenea, puteti pregati aceste clatite cu piure de mar copt.

1
Gata

Se alege un dovleac mic spre mediu. Se spala, se taie in bucati mari si se curata de seminte.
Se poate coace curatat de coaja sau cu tot cu coaja.
Se preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius (treapta 6 sau temperatura moderata spre mare la cuptoarele pe gaz). Timpul de coacere depinde de grosimea feliilor. Puteti incerca cu o furculita daca dovleacul este copt. Miezul trebuie să fie moale.

2
Gata

Intr-un bol incapator se pune dovleacul pe care il puteti zdrobi cu o furculita sau cu ajutorul unui blender. Daca ati copt dovleacul cu tot cu coaja, puteti lua miezul copt de pe coaja cu ajutorul unei linguri. Se amesteca apoi ouale, zaharul brun, laptele batut (sau laptele de migdale), untul topit (sau uleiul de cocos). (Nota: eu nu am pus zahar pentru ca am preferat sa indulcesc clatitele la final cu miere).
Intr-un alt bol se amesteca faina, praful de copt, sarea, scortisoara si ghimbirul.
Se adauga amestecul de faina peste ingredientele umede si se amesteca bine pentru a nu avea cocoloase.

3
Gata

Se incinge o tigaie non-aderenta. Se pune cate jumatate de polonic sau doua-trei linguri de compozitie pentru fiecare clatita. Se coace 3-4 minute pe o parte sau pana apar bule de aer la suprafata, apoi se intoarce clatita si se lasa 2-3 minute si pe cealalta parte.

4
Gata

Se servesc cu sirop de artar, miere, nuci sau alune, felii de mar, para, banana sau alte fructe,

inapoi
Chiftelute din quinoa si kale cu pesto din kale
inainte
Piept de pui in stil mediteranean
previous
Chiftelute din quinoa si kale cu pesto din kale
next
Piept de pui in stil mediteranean

Add Your Comment