Ingredients
- 2 oua
- 50 ml lapte batut sau lapte de migdale
- 30 g unt topit sau ulei de cocos
- 50 g zahar brun
- 150 g piure de dovleac copt
- 100 g faina de grau sau faina de migdale
- o lingurita praf de copt
- o lingurita scortisoara macinata
- jumatate de lingurita ghimbir macinat
- un praf de sare
- coaja rasa de la o portocala (doar daca aveti portocale netratate}
- miere, sirop de artar sau fructe pentru servit alaturi de clatite
Instructiuni
Aceste clatite americane sunt foarte versatile. Puteti alege sa le preparati cu sau fara lapte si unt, cu faina de grau alba sau integrala, sau cu faina de migdale sau orice tip de faina fara gluten. De asemenea, puteti pregati aceste clatite cu piure de mar copt.
Etape
1 Gata | Se alege un dovleac mic spre mediu. Se spala, se taie in bucati mari si se curata de seminte. |
2 Gata | Intr-un bol incapator se pune dovleacul pe care il puteti zdrobi cu o furculita sau cu ajutorul unui blender. Daca ati copt dovleacul cu tot cu coaja, puteti lua miezul copt de pe coaja cu ajutorul unei linguri. Se amesteca apoi ouale, zaharul brun, laptele batut (sau laptele de migdale), untul topit (sau uleiul de cocos). (Nota: eu nu am pus zahar pentru ca am preferat sa indulcesc clatitele la final cu miere). |
3 Gata | |
4 Gata |