Pananasi fierti

Pananasi fierti

Ingrediente

Portii
250 g branza de vaci grasa si foarte bine stoarsa
1 ou
50 g gris
50 g faina
1 pliculet de zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
10 g unt
50 g unt + 125 g pesmet + 3 linguri zahar (pentru pesmet crocant) sau 250 g smantana + 1 lingura de zahar + dulceata
un praf de sare

Papanasii fierti sunt o optiune mai santoasa, dar la fel de gustoasa ca si papanasii prajiti.

  • 60 minute
  • Portii 15
  • Medium

Ingrediente

Modul de preparare

Au un gust bogat pentru ca se prepara cu multa branza dulce de vaci si se pot servi cu smantana si dulceata sau cu unt si pesmet crocant.

1
Gata

Se umple o cratita incapatoare cu apa si se pune la fiert pe foc mediu.

2
Gata

Branza de vaci, foarte bine scursa, se pune intr-un vas. Se adauga oul, grisul, faina, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie si se amesteca pana se omagenizeaza si se obtine un aluat. Puneti aluatul de blatul de lucru pudrat foarte bine cu faina.

3
Gata

Se ruleaza aluatul intr-un cilindru cu diametrul de aproximativ 3-4 cm. Taiati felii de aproximativ 2 cm grosime. Dati o forma rotunda fiecarei felii iar apoi apasati cu degetul in centrul fiecarui papanas, fara sa il gauriti.

4
Gata

Cand apa incepe sa fiarba, adaugati un praf de sare si toti papanasii. Apa nu trebuie sa clocoteasca, focul trebuie sa fie mediu. Veti observa ca papanasii se duc pe fundul cratitei. Daca papanasii se lipesc de cratita, se desprind cu grija cu ajutorul unei palete.

5
Gata

Dupa ce toti papanasii se ridica la suprafata, acoperiti cratita cu un capac si mai lasati sa fiarba inca 10 minute, la foc mediu spre mic.

6
Gata

Papanasii fierti se scot din apa folosind o paleta cu gauri si se pun intr-un bol. Cat sunt fierbinti se adauga 10 g de unt moale si se amesteca usor, pentru a nu-i rupe.

7
Gata

Din acest moment aveti doua optini pentru servirea papanasilor. Fie ii treceti prin pesmet crocant, pregatit dupa cum este descris la pasul urmator, fie ii serviti cu smantana si dulceata sau gem.
Daca doriti sa ii seriviti cu smantana, bateti usor smantana cu o lingura de zahar (sau 2 daca o doriti mai dulce), apoi asezati papanasii pe o farfurie si puneti deasupra smantana si dulceata sau gem. Se potrivesc de minune cu o dulceata sau un gem dulce-acrisor. Sunt nemaipomeniti serviti impreuna cu gemul de coacaze negre preparat dupa aceasta reteta.

8
Gata

Daca vreti sa serviti papanasii cu pesmet crocant, acesta se prepara dupa cum urmeaza: puneti 50 g de unt intr-o tigaie antiaderenta, pe foc mediu. Cand untul s-a topit, se adauga pesmetul si se prajeste aproximativ 4-5 minute sau pana cand capata culoare aurie. Se ia tigaia de pe foc , iar pesmetul de pune intr-o farfurie si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit complet, se adauga 3 linguri de zahar si se amesteca bine.

9
Gata

Se adauga pesmetul crocant peste papanasii imbrcati in unt si se amesteca cu grija pana cand sunt acoperiti bine cu pesmet.

inapoi
Paste cu sos de lamaie
inainte
Mucenici moldovenesti
previous
Paste cu sos de lamaie
next
Mucenici moldovenesti

Add Your Comment