Ingredients
- o cana de faina alba
- o cana de faina integrala
- o cana de lapte sau iaurt
- 2 lingurite de bicarbonat de sodiu
- optional o lingurita de miere sau de zahar
- optional o mana de fulgi de ovaz sau seminte
- sare
Instructiuni
Aceasta reteta este inspirata de Jamie Oliver. Este foarte simplu de preparat. Nu avem nevoie decat de o cana pentru masurare si cateva ingrediente. Folositi aceeasi cana pentru a masura faina si laptele sau iaurtul.
Se poate folosi lapte dulce, iaurt, iaurt de baut, chefir, sana, iaurt amestecat cu lapte dulce. Puteti folosi orice amestec de fulgi de cereale si orice amestec de seminte va place si aveti prin casa.
Painea se poate prepara si doar cu faina alba, insa faina integrala aduce un aport de fibre cu beneficii pentru sanatate.
Etape
1 Gata | Amestecati cele doua tipuri de faina, laptele sau iaurtul, sarea, mierea sau zaharul si bicarbonatul intr-un bol. Dupa ce amestecul se omogenizeaza adaugati si fulgii de ovaz sau semintele. Acest aluat nu trebuie framantat foarte mult. trebuie doar amestecat pana cand toate ingredientele sunt incorporate omogen. Alftel painea nu va mai fi pufoasa si va fi tare. |
2 Gata | Aluatul obtinut va fi unul moale, Acesta este secretul pentru aceasta paine. Nu mai adaugati faina, pentru ca painea va iesi tare si uscata. |
3 Gata | Aluatul de paine cu bicarbonat trebuie sectionat, iar taieturile trebuie sa fie adanci, pana aproape de baza painii. Aceste taieturi ajuta painea sa creasca uniform. |