Paine cu bicarbonat

Paine cu bicarbonat

Ingrediente

o cana de faina alba
o cana de faina integrala
o cana de lapte sau iaurt
2 lingurite de bicarbonat de sodiu
optional o lingurita de miere sau de zahar
optional o mana de fulgi de ovaz sau seminte
sare

Cea mai simpla reteta de paine

  • 1 ora
  • Medium

Ingrediente

Modul de preparare

Aceasta reteta este inspirata de Jamie Oliver. Este foarte simplu de preparat. Nu avem nevoie decat de o cana pentru masurare si cateva ingrediente. Folositi aceeasi cana pentru a masura faina si laptele sau iaurtul.
Se poate folosi lapte dulce, iaurt, iaurt de baut, chefir, sana, iaurt amestecat cu lapte dulce. Puteti folosi orice amestec de fulgi de cereale si orice amestec de seminte va place si aveti prin casa.
Painea se poate prepara si doar cu faina alba, insa faina integrala aduce un aport de fibre cu beneficii pentru sanatate.

1
Gata

Amestecati cele doua tipuri de faina, laptele sau iaurtul, sarea, mierea sau zaharul si bicarbonatul intr-un bol. Dupa ce amestecul se omogenizeaza adaugati si fulgii de ovaz sau semintele. Acest aluat nu trebuie framantat foarte mult. trebuie doar amestecat pana cand toate ingredientele sunt incorporate omogen. Alftel painea nu va mai fi pufoasa si va fi tare.

2
Gata

Aluatul obtinut va fi unul moale, Acesta este secretul pentru aceasta paine. Nu mai adaugati faina, pentru ca painea va iesi tare si uscata.
Presarati faina pe blatul de lucru. Rasturnati aluatul pe blatul de lucru si folositi doar atata faina cat aveti nevoie pentru a modela painea. Dati o forma rotunda painii. Puneti painea intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Puteti unge painea cu un strop de ulei de masline sau cu putin lapte, iar apoi puteti presara fulgi de ovaz sau seminte.

3
Gata

Aluatul de paine cu bicarbonat trebuie sectionat, iar taieturile trebuie sa fie adanci, pana aproape de baza painii. Aceste taieturi ajuta painea sa creasca uniform.
Introduceti painea in cuptorul preincalzit la 190 grade Celsius. Painea are nevoie de aproximativ 35-45 de minute pentru a se coace si a forma o crusta crocanta. Lasati painea sa se raceasca inainte de servire.

inapoi
Chiftelute de fasole rosie cu sos de avocado – de post
inainte
Salata marocana de morcovi
previous
Chiftelute de fasole rosie cu sos de avocado – de post
next
Salata marocana de morcovi

Add Your Comment