Ingredients
- oua cu coaja alba si maro
- 1 lingura de turmeric
- 1 jumatate de varza rosie mare sau jumatete dintr-o varza mica
- cojile de la 10-15 cepe
- otet
- sare
- ulei sau untura pentru luciu
Instructiuni
Vopsirea cu ajutorul plantelor si condimentelor este foarte simpla, iar culorile obtinute sunt superbe. In plus, metoda naturala, fara substante sintetice, nu va afecta sanatatea ta si a familiei tale.
Tot ce ai nevoie pentru a pune în practica metoda naturala pentru vopsirea oualelor de Paste sunt cateva legume, fructe si condimente, otet, sare si rabdare.
Gasesti vai jos cateva trucuri pentru a obtine cele mai frumoase oua de Paste vopsite natural.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | Pune cojile de ceapa (eu am avut si ceapa rosie si ceapa galbena), varza rosie tocata marunt si turmericul in cate o craticioara. Adauga cate o lingura de sare si o lingura de otet in fiecare cratita. Adauga apoi apa cat sa obtii o cantitate de lichid care sa acopere ouale. Pune toate cele trei craticioare la fiert si lasa sa fiarba aproximativ 20 de minute. Dupa ce au fiert si s-a extras bine culoarea din cojile de ceapa si din varza, scoateti cojile si varza pentru a ramane doar lichidul. |
3 Gata | Pune ouale la fiert in fiecare craticioara. Oua albe pentru varza rosie, cu coaja cat mai deschisa in turmeric, iar pentru cojile de ceapa pot fi si oua cu coaja maronie. Lasa ouale sa fiarba 10-12 minute (de când a inceput apa sa clocoteasca), apoi se stinge focul si se lasa ouale sa se raceasca in oala. |
4 Gata | |
5 Gata | Pentru a obtine culoarea albastra, verde sau galbena e bine sa ai oua albe sau cu coaja cat mai deschisa la culoare. |
6 Gata | |
7 Gata |