Oua de Paste vopsite natural

Oua de Paste vopsite natural

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
oua cu coaja alba si maro
1 lingura de turmeric
1 jumatate de varza rosie mare sau jumatete dintr-o varza mica
cojile de la 10-15 cepe
otet
sare
ulei sau untura pentru luciu

Culori naturale si grija pentru sanatate

  • 30 minute-1 ora
  • Portii 6
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Vopsirea cu ajutorul plantelor si condimentelor este foarte simpla, iar culorile obtinute sunt superbe. In plus, metoda naturala, fara substante sintetice, nu va afecta sanatatea ta si a familiei tale.

Tot ce ai nevoie pentru a pune în practica metoda naturala pentru vopsirea oualelor de Paste sunt cateva legume, fructe si condimente, otet, sare si rabdare.

Gasesti vai jos cateva trucuri pentru a obtine cele mai frumoase oua de Paste vopsite natural.

Etape

1
Gata

Trebuie sa te asiguri ca ouale au coaja intacta, nu sunt crapate sau lovite. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Spala ouale cu putina apa calduta si un strop de detergent pentru vase. Vei indeparta astfel orice urma de murdarie sau grasime. Clateste ouale cu apa curata.

2
Gata

Pune cojile de ceapa (eu am avut si ceapa rosie si ceapa galbena), varza rosie tocata marunt si turmericul in cate o craticioara. Adauga cate o lingura de sare si o lingura de otet in fiecare cratita. Adauga apoi apa cat sa obtii o cantitate de lichid care sa acopere ouale. Pune toate cele trei craticioare la fiert si lasa sa fiarba aproximativ 20 de minute. Dupa ce au fiert si s-a extras bine culoarea din cojile de ceapa si din varza, scoateti cojile si varza pentru a ramane doar lichidul.

3
Gata

Pune ouale la fiert in fiecare craticioara. Oua albe pentru varza rosie, cu coaja cat mai deschisa in turmeric, iar pentru cojile de ceapa pot fi si oua cu coaja maronie. Lasa ouale sa fiarba 10-12 minute (de când a inceput apa sa clocoteasca), apoi se stinge focul si se lasa ouale sa se raceasca in oala.

4
Gata

Daca vrei culori mai pastelate, poti sa scoti ouale imediat, iar daca vrei culori mai intense poti sa le lasi mai mult timp.
Dupa ce le scoti din lichid pune ouale pe servete de hartie pentru a se usca.

5
Gata

Pentru a obtine culoarea albastra, verde sau galbena e bine sa ai oua albe sau cu coaja cat mai deschisa la culoare. 
Pentru ouale vopsite cu zeama de varza vei vedea ca procesul de colorare dureaza mai mult. Eu le-am tinut intre o ora si 4 ore pentru a obtine aceasta culoare albastra. Culoarea lichidului obtinut din varza rosie incepe sa se transforme in albastru pe masura ce se raceste, asa ca e bine sa ai rabdare. De asemenea, ajuta daca folosesti o varza cu frunza cat mai inchise la culoare.
Poti sa obtii culoarea verde daca dupa ce scoti ouale din craticioara cu varza le pui in cea cu turmeric.

6
Gata

Culoarea rosie e mai intensa daca folosesti oua cu coaja maronie, cat mai inchise la culoare.

7
Gata

Dupa ce s-au racit si s-au uscat, poti da stralucire oualelor. Pune cateva picaturi de ulei sau putina untura pe un servet de hartie si sterge usor fiecare ou.

Loulou

previous
Salata de pastrav afumat cu sos de hrean
next
Clatite pufoase – pancakes cu flori de soc si salcam
previous
Salata de pastrav afumat cu sos de hrean
next
Clatite pufoase – pancakes cu flori de soc si salcam

Add Your Comment