Ingredients
- 1 lingura ulei de masline (poti folosi si ulei de cocos)
- 1 ceapa mare
- 2-3 catei de usturoi
- 1-2 ardei iuti sau o jumatate de lingurita de fulgi de ardei iute (sau mai putin daca nu iti place mancarea picanta)
- 1 lingurita turmeric
- 1 lingurita si jumatate de ghimbir macinat sau cam 2 cm radacina de ghimbir rasa
- 1 lingurita coriandru macinat
- 1 lingurita de chimion
- 400 ml lapte de cocos
- 400 g spanac
- 4-8 oua proaspete
- o legatura de frunze de patrunjel sau coriandru
- sare
Instructiuni
Combinatia de oua cu spanac este una clasica. Aceasta reteta vine cu o interpretare mai orientala a clasicei retete de spanac cu smantana si oua pe care o gasesti aici. Aceasta reteta este excelenta si in cazul in care vrei sa eviti lactoza.
Aceasta reteta este un fel de shakshuka verde, pentru ca folosesc o parte din condimentele folosite de obicei la shakshuka, iar ouale sunt gatite in sosul obtinut.
Acest fel de mancare este delicios alaturi de paine proaspata cu coaja crocanta sau alaturi de lipii. Este usor de facut pentru un brunch sau la cina.
Etape
1 Gata | Curata si spala spanacul. Daca folosesti spanac tanar poti sa il folosesti ca atare, daca folosesti spanac mai matur, cu frunza mare, poti sa il blansezi, pentru a te asigura ca nu este amar. Aici este descris cum trebuie sa procedezi. |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata | Adauga spanacul peste laptele de cocos. Dupa ce se inmoaie spanacul fa cateva adancituri in amestecul de spanac si sparge cate un ou in fiecare adancitura (4-8 oua pentru 2-4 persoane). Acopera vasul cu un capac si lasa sa se gateasca pe foc mediu timp de aproximativ 5 minute sau pana cand ouale sunt gatite, dar galbenusul este inca moale. |
5 Gata |