Oua coapte in spanac cu lapte de cocos si turmeric

Oua coapte in spanac cu lapte de cocos si turmeric

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
1 lingura ulei de masline (poti folosi si ulei de cocos)
1 ceapa mare
2-3 catei de usturoi
1-2 ardei iuti sau o jumatate de lingurita de fulgi de ardei iute (sau mai putin daca nu iti place mancarea picanta)
1 lingurita turmeric
1 lingurita si jumatate de ghimbir macinat sau cam 2 cm radacina de ghimbir rasa
1 lingurita coriandru macinat
1 lingurita de chimion
400 ml lapte de cocos
400 g spanac
4-8 oua proaspete
o legatura de frunze de patrunjel sau coriandru
sare

Shakshuka verde pentru un brunch delicios

  • 40 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Combinatia de oua cu spanac este una clasica. Aceasta reteta vine cu o interpretare mai orientala a clasicei retete de spanac cu smantana si oua pe care o gasesti aici. Aceasta reteta este excelenta si in cazul in care vrei sa eviti lactoza.
Aceasta reteta este un fel de shakshuka verde, pentru ca folosesc o parte din condimentele folosite de obicei la shakshuka, iar ouale sunt gatite in sosul obtinut.
Acest fel de mancare este delicios alaturi de paine proaspata cu coaja crocanta sau alaturi de lipii. Este usor de facut pentru un brunch sau la cina.

Etape

1
Gata

Curata si spala spanacul. Daca folosesti spanac tanar poti sa il folosesti ca atare, daca folosesti spanac mai matur, cu frunza mare, poti sa il blansezi, pentru a te asigura ca nu este amar. Aici este descris cum trebuie sa procedezi.

2
Gata

Intr-o tigaie incapatoare pune uleiul la incins pe foc mediu. Adauga ceapa si usturoiul tocate marunt. Presara putina sare si soteaza timp de 7-8 minute sau pana cand ceapa devine trasnlucida.

3
Gata

Adauga apoi ghimbirul macinat sau ras, turmericul, coriandrul, chimionul si fulgii de ardei iute sau ardeiul iute curatat de seminte si tocat marunt. Caleste timp de 1-2 minute. Adauga laptele de cocos si lasa totul sa fiarba cateva minute.

4
Gata

Adauga spanacul peste laptele de cocos. Dupa ce se inmoaie spanacul fa cateva adancituri in amestecul de spanac si sparge cate un ou in fiecare adancitura (4-8 oua pentru 2-4 persoane). Acopera vasul cu un capac si lasa sa se gateasca pe foc mediu timp de aproximativ 5 minute sau pana cand ouale sunt gatite, dar galbenusul este inca moale.
Poti gati ouale si la cuptor, Poti transfera spanacul si in vase individuale si apoi sa adaugi ouale pentru fiecare portie.

5
Gata

La final poti sa mai adaugi cateva felii de ardei iute si frunze de patrunjel sau de coriandru tocate.
Serveste cu paine proaspata sau cu paine prajita. Merge de minune si cu lipii calde.

Loulou

previous
Tabbouleh cu orez si pastarnac copt cu turmeric si susan
next
Sos verde de primavara cu avocado, leurda si ridichi
previous
Tabbouleh cu orez si pastarnac copt cu turmeric si susan
next
Sos verde de primavara cu avocado, leurda si ridichi

Add Your Comment