Oua coapte in avocado

Oua coapte in avocado

Ingrediente

Portii
1 avocado mare, bine copt
2 oua
patrunjel, ceapa verde, ardei iute, parmesan, coaja rasa de lamaie, dupa preferinta
zeama de lamaie
sare
piper
  • 25 minute
  • Portii 2
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

Fructul de avocado copt trebuie sa fie bine copt, pentru ca atunci cand este gatit la cuptor poate capata gust amar.

1
Gata

Preincalziti cuptorul la 180° C (treapta 4 la cuptor pe gaz, temperatura moderata).

2
Gata

Se taie avocado in jumatate de-a lungul fructului si se scoate samburele.
Se stropeste cu suc de lamaie pentru a preveni oxidarea.

3
Gata

Cu o lingura, se scoate o parte din pulpa fructului, avand grija sa nu ajungeti pana la coaja. Astfel va avea loc oul întreg în avocado.
Se pun jumatatile de avocado cu partea taiata in sus, intr-un mic vas de copt. Se pune cate un ou in centrul fiecarei jumatați de avocado. se presara sare si piper.
Se pune vasul in cuptor pentru 15 – 20 de minute, pana cand oul ajunge la consistenta dorita (mai tare sau mai moale).

4
Gata

Cand ouale sunt facute, se scot de la cuptor, se asezoneaza cu patrunjel si ceapa verde tocata sau cu parmezan si ardei iute sau cu coaja de lamaie rasa si ardei iute, sau cu orice alta combinatie va este la indemana.
Din pulpa de avocado puteti face o salata cu rosii si avocado pe care sa o serviti alaturi de oul copt.

inapoi
Sos verde de primavara cu avocado, leurda si ridichi
inainte
Sparanghel cu oua posate si paine prajita
previous
Sos verde de primavara cu avocado, leurda si ridichi
next
Sparanghel cu oua posate si paine prajita

Add Your Comment