Ingredients
- 6 oua
- o lingura de faina de naut (optional - daca vrei o consistenta mai densa)
- 1/2 lingurita turmeric
- 1 lingurita de chimion macinat
- 1 lingurita de praf de copt
- 2- 3 fire de ceapa verde si usturoi verde (tocate marunt)
- o cana de frunze de patrunjel tocate marunt (40 g de frunze, o legatura mare)
- 1/2 cana de marar tocat marunt (20 g de frunze)
- o cana de coriandru tocat marut (daca iti place) (eu am inlocuit cu frunze de spanac baby si kale)
- 1 mana de nuci maruntite (usor prajite in prealabil)
- 2 linguri de unt sau ulei de masline
- 2 linguri de iaurt grecesc
- sare
- piper
Instructiuni
Aceasta frittata este inspirata dintr-o reteta persana.
In Iran, aceasta reteta traditionala este servita de Anul Nou persan, pentru ca simbolizeaza renasterea (ierburile) si fertilitatea (ouale).
In reteta persana se combina patrunjel, marar si coriandru. Insa, daca nu va plac aceste verdeturi si vreti sa folositi altele, puteti sa va puneti imaginatia la incercare. Daca vreti sa folositi mai mult de trei feluri de verdeturi, ajustati cantitatile, in functie de ce aveti la indemana.
Se poate prepara cu orice fel de ierburi: patrunjel, coriandru, marar, ceapa verde, usturoi verde, leurda, tarhon, praz, spanac, stevie, sau orice ierburi sau legume verzi aveti la indemana. Le puteti combina dupa bunul plac.
Mie imi place sa o fac primavara, cu leurda, stevie, spanac. ceapa verde, usturoi verde, marar si patrunjel.
Conform retetei oridinale, poti adauga si o mana de merisoare neindulcite, dar nu am abut asa ca le-am omis. De aceea am ales sa o servesc cu seminte de rodie.
Etape
1 Gata | Poti prepara aceasta fritatta in mai multe feluri. Fie pui toate ingredientele intr-un blender, apoi torni compozitia intr-o tigaie sau o tava de cuptor, fie o prepari urmand etapele de mai jos. |
2 Gata | Preincalzeste cuptorul la 200 °C (treapta 5-6 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata spre mare). |
3 Gata | |
4 Gata | |
5 Gata | |
6 Gata | Foloseste o tigaie pe care sa o poti baga apoi la cuptor. Pune tigaia pe foc moderat si topeste untul sau adauga uleiul de masline. Toarna amestecul obtinut si repartizati-l omogen in tigaie cu ajutorul unei linguri. Baga vasul la cuptor pentru 15 de minute pana cand ouale sunt gatite complet (cresteaza omleta in mijloc pentru a verifica daca este gata). |
7 Gata |