Omleta persana cu ierburi (Kuku Sabzi)

Omleta persana cu ierburi (Kuku Sabzi)

Ingrediente

Portii
6 oua
1 catel de ursturoi zdrobit (sau cateva fire de usturoi verde sau cateva frunze de leurda tocate marunt)
o lingura de faina de grau (pentru o consistenta deosebita se mai foloseste faina de naut)
1/2 lingurita turmeric
o cana de ceapa verde taiata marunt
o cana de frunze de patrunjel tocate marunt
o cana de marar tocat marunt
o cana de busuioc sau coriandru tocat marut (dupa gust)
2 linguri de nuci maruntite
2 linguri de unt
iaurt pentru servit (otional)
sare
piper

Un mic dejun rapid si sanatos sau chiar o cina consistenta, alaturi de o salata de sezon.

  • 20 minute
  • Portii 6
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

Aceasta omleta se poate prepara cu orice fel de ierburi: patrunjel, coriandru, marar, ceapa verde, usturoi verde, leurda, tarhon, praz, spanac, stevie, sau orice ierburi sau legume verzi aveti la indemana. Le puteti combina dupa bunul plac.
De obicei se combina trei feluri de ierburi. Daca vreti sa folositi mai multe feluri, ajustati cantitatile, in functie de ce aveti la indemana.
In Iran, aceasta reteta traditionala este servita de Anul Nou, pentru ca simbolizeaza renasterea (ierburile) si fertilitatea (ouale).

1
Gata

Preincalziti cuptorul la 200 °C (treapta 5-6 la cuptorul pe ga, temperatura moderata spre mare).

2
Gata

Bateti bine ouale apoi adaugati, faina, turmericul, sarea, piperul si amestecati bine. Adaugati apoi ceapa, usturoiul si toate ierburile, precum si nucile maruntite. Amestecati bine.

3
Gata

Folositi o tigaie pe care sa o puteti baga apoi la cuptor. Puneti tigaia pe foc moderat si topiti untul. Turnati amestecul obtinut si repartizati-l omogen in tigaie cu ajutorul unei linguri. Gatiti aproximativ 2 minute (omleta incepe sa se coaca pe margini), apoi bagati vasul la cuptor si gatiti timp de 5 minute pana cand ouale sunt gatite complet (crestati omleta in mijloc pentru a verifica daca este gata).

4
Gata

Se serveste calda, sau rece. Este delicioasa servita alauri de o lingura de iaurt gras.
O puteti servi si alaturi de o salata bogata in ierburi.

inapoi
Supa de linte cu cardamom
inainte
Clatite cu flori de salcam
previous
Supa de linte cu cardamom
next
Clatite cu flori de salcam

Add Your Comment