Frittata persana cu ierburi (Kuku Sabzi)

Frittata persana cu ierburi (Kuku Sabzi)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
6 oua
1 catel de ursturoi zdrobit (sau cateva fire de usturoi verde sau cateva frunze de leurda tocate marunt)
o lingura de faina de naut (optional - daca vrei o consistenta mai densa)
1/2 lingurita turmeric
o cana de ceapa verde si usturoi verde (tocate marunt
o cana de frunze de patrunjel tocate marunt
o cana de marar tocat marunt
busuioc sau coriandru tocat marut (dupa gust)
2 linguri de nuci maruntite (usor prajite in prealabil)
2 linguri de unt sau ulei de masline
iaurt pentru servit (otional)
sare
piper

Un mic dejun rapid si sanatos sau chiar o cina consistenta, alaturi de o salata de sezon.

  • 20 minute
  • Portii 6
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Aceasta frittata este inspirata dintr-o reteta persana.
In Iran, aceasta reteta traditionala este servita de Anul Nou, pentru ca simbolizeaza renasterea (ierburile) si fertilitatea (ouale).

In reteta persana se combina patrunjel, marar si coriandru. Insa, daca nu va plac aceste verdeturi si vreti sa folositi altele, puteti sa va puneti imaginatia la incercare. Daca vreti sa folositi mai mult de trei feluri de verdeturi, ajustati cantitatile, in functie de ce aveti la indemana.

Se poate prepara cu orice fel de ierburi: patrunjel, coriandru, marar, ceapa verde, usturoi verde, leurda, tarhon, praz, spanac, stevie, sau orice ierburi sau legume verzi aveti la indemana. Le puteti combina dupa bunul plac.

Mie imi place sa o fac primavara, cu leurda, stevie, spanac. ceapa verde, usturoi verde, marar si patrunjel.

Etape

1
Gata

Preincalziti cuptorul la 200 °C (treapta 5-6 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata spre mare).

2
Gata

Bateti bine ouale apoi adaugati, faina - daca folositi, turmericul, sarea, piperul si amestecati bine. Adaugati apoi ceapa, usturoiul si toate ierburile, precum si nucile maruntite. Amestecati bine.

3
Gata

Folositi o tigaie pe care sa o puteti baga apoi la cuptor. Puneti tigaia pe foc moderat si topiti untul. Turnati amestecul obtinut si repartizati-l omogen in tigaie cu ajutorul unei linguri. Gatiti aproximativ 2 minute (omleta incepe sa se coaca pe margini), apoi bagati vasul la cuptor si gatiti timp de 5 minute pana cand ouale sunt gatite complet (crestati omleta in mijloc pentru a verifica daca este gata).

4
Gata

Se serveste calda, sau rece. Este delicioasa servita alauri de o lingura de iaurt gras.
O puteti servi si alaturi de o salata bogata in ierburi.

Loulou

previous
Mucenici moldovenesti
next
Risotto cu urzici si sos de hrean
previous
Mucenici moldovenesti
next
Risotto cu urzici si sos de hrean

Add Your Comment